Barber, în vârstă de 51 de ani, a îndeplinit până în prezent funcţia de Chief Operations Officer (COO) pentru regiunea Europa şi preia funcţia de preşedinte regional după retragerea lui Wolgang Flick. Conform companiei, în exercitarea noului său rol, Barber va fi responsabil pentru toate operaţiunile UPS de expediere de mărfuri şi colete şi operaţiuni logistice în 120 de ţări şi teritorii, având în subordine peste 40.000 de angajaţi.
„Pe parcursul întregii sale cariere la UPS, Jim a excelat în poziţiile de conducere, atât în Statele Unite cât şi în Europa şi suntem convinşi că numirea sa va avea un impact major asupra Regiunii Europa,” a declarat Dan Brutto, preşedinte UPS International. „Regiunea Europa reprezintă cam jumătate din veniturile internaţionale ale UPS, aşadar aceasta este o numire majoră şi foarte importantă pentru viitorul UPS”, a continuat acesta.  
Jim Barber s-a alăturat companiei UPS în anul 1985, în calitate de curier, în statul Georgia, SUA, urmând ca mai târziu, în acelaşi an, să fie promovat într-o funcţie de conducere şi ulterior să ocupe o serie de poziţii în departamentele de contabilitate şi facturare.  În anul 1993, a fost promovat în poziţia de controlor al zonei West New York, în Buffalo, NY, apoi transferat într-un post similar în zona North Illinois, pentru ca ulterior, în anul 1998, să fie promovat din nou controlor coordonator pe regiunea de vest.

Rezultate bune în 2011

UPS a anunţat recent câştiguri ajustate per acţiune diluată de 1,05 USD pentru al doilea trimestru al anului 2011, o majorare cu 25% faţă de valoarea de 0,84 USD din aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile totale au crescut cu 8,1%, ajungând la 13,2 miliarde USD. Valoarea ajustată a profitului operaţional de pe piaţa internă din SUA a crescut cu 31%, în timp ce divizia de Distribuţie şi Transport Mărfuri a generat un profit operaţional record de 187 milioane USD.
Valoarea raportată a câştigurilor per acţiune diluată pe acest trimestru a fost de 1,07 USD, o creştere de 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În trimestrul doi, UPS a înregistrat două tranzacţii imobiliare care au dus la un profit net după impozitare de 20 milioane USD. „Rezultatele UPS reflectă continuarea aplicării strategiei noastre şi capacitatea de a creşte câştigurile într-un mediu economic variabil," a declarat Scott Davis, Preşedinte şi CEO al UPS. „Clienţii recunosc valoarea soluţiilor integrate care valorifică toate capacităţile de care dispune UPS la nivel global şi în întreaga reţea de distribuţie."
În trimestrul doi, UPS a livrat 957 milioane de colete, generând venituri în valoare de 13,2 miliarde USD. Marja operaţională ajustată s-a extins cu 110 puncte de bază, ajungând la 12,6%, în timp ce marja operaţională raportată a crescut cu 140 puncte de bază, la 12,9%.
În cele şase luni care s-au încheiat la 30 iunie, UPS a generat un flux de numerar liber de 2,3 miliarde USD, chiar şi după plata contribuţiilor accelerate la planuri de pensii, în valoare de 1,2 miliarde USD. Cheltuielile de capital pentru aceeaşi perioadă s-au ridicat la 951 milioane USD, compania completându-şi flota cu patru aeronave B-767 şi două aeronave B-747-400. În plus, de la începutul anului şi până în prezent, UPS a plătit dividende de peste 1 miliard USD, în creştere cu 10,6% per acţiune. De asemenea, compania a răscumpărat 14,4 milioane de acţiuni pentru aproximativ 1,1 miliarde USD.
„În pofida condiţiilor economice nefavorabile, UPS a obţinut cele mai mari câştiguri per acţiune în al doilea trimestru înregistrate vreodată", a declarat Kurt Kuehn, Directorul Financiar al UPS. „Aceste rezultate au fost determinate de calitatea veniturilor de pe piaţa internă din SUA, de creşterea semnificativă a volumului de export în divizia Internaţională şi de rezultate record ale diviziei de Distribuţie şi Transport Mărfuri”.
„Ne păstrăm încrederea în capacitatea noastră de a atinge şi de a depăşi anul acesta valorile maxime atinse în trecut de câştigurile per acţiune," a continuat Kuehn. „Deşi condiţiile economice ne vor influenţa performanţele, susţinem în continuare estimările cu privire la câştigurile ajustate per acţiune diluată în 2011, la un nivel de 4,15 USD – 4,40 USD."