"Acest test este diferit de orice am făcut cu drone până acum. Are implicaţii pentru livrările viitoare, în special pentru locaţiile rurale unde furgoanele de coletărie trebuie să parcurgă distanţe mari pentru a face o singură livrare. Imaginaţi-vă un traseu de livrare triunghiular, iar opririle sunt la distanţă de kilometri buni faţă de drumul principal. Trimiterea unei drone dintr-un furgon de coletărie pentru a realiza chiar şi o singură livrare poate reduce considerabil numărul de kilometri parcurşi. Acesta este un pas important în creşterea eficienţei reţelei noastre şi, în acelaşi timp, în reducerea emisiilor", a declarat Mark Wallace, vicepreşedinte UPS pentru inginerie globală şi durabilitate.
La testul efectuat la începutul săptămânii a fost utilizată o dronă de livrare cu eficienţă ridicată, de tip octocopter, integrată cu linia de autocamioane de livrare electrice/hibrid ale Workhorse, denumită UAV Workhorse HorseFly. Drona se andochează pe plafonul furgonului de coletărie, o colivie suspendată sub dronă extinzându-se printr-o trapă în autocamion. Un curier UPS încarcă un colet în colivie şi apasă un buton pe un ecran tactil, trimiţând drona pe un traseu autonom presetat la o adresă.
Drona HorseFly este alimentată prin baterie şi se reîncarcă pe timpul andocării. Are o autonomie de zbor de 30 de minute şi poate transporta un colet care cântăreşte până la 4,5 kg.
UPS este oferă o gamă largă de soluţii, inclusiv pentru transportul de colete şi cargo, facilitând comerţul internaţional şi implementând tehnologie avansată pentru a gestiona mai eficient lumea afacerilor. Cu sediul principal în Atlanta, UPS deserveşte mai mult de 220 ţări şi teritorii din întreaga lume.
Workhorse Group, Inc. este un producător din SUA de echipamente originale, furgoane de coletărie cu alimentare electrică, de capacitate medie, aprobate de EPA şi drone integrate complet în autocamioane, considerate sisteme aeriene fără pilot (UAS) şi care respectă normele FAA. AGERPRES