Vremea rea va continua să fie o constantă a buletinelor meteo referitoare la apă atât pentru țara noastră, cât și pentru restul lumii. Apa va constitui un prilej pentru complicarea, împiedicarea sau blocarea unor activități economice curente (pescuit, agricultură, grădinărit, cultivarea florilor) sau speciale (regimul hidrologic al barajelor dedicate unor hidrocentrale, turism, construcții). Din cauza unui lanț întreg de aspecte astrale, pe care nu le mai invocăm acum și aici, se pot declanșa oricând de acum în colo, până la toamnă, boli cu transmitere pe calea apei, în principal fiind vorba de afecțiuni digestive cu grad mare sau mediu de periculozitate. Chiar dacă în țara noastră nu se va petrece acest fenomen, sunt de luat în calcul focarele în care ele se vor instala pentru a ține cont de circulația mărfurilor, de deplasările oamenilor, de natura alimentelor consumate, mai ales a celor importate din acele zone, atunci când va fi vorba de acte de comerț sau de susținerea piețelor de desfacere a unor mărfuri pentru Romania.
Până în decembrie 2013, Marele benefic va fi flancat de Luna Neagră, ceea ce îi atenuează capacitatea de a face bine și a proteja oameni, fapte, locuri și evenimente. Fiind în același semn zodiacal, Racul, aceste două posturi astrale (o planetă și un loc geometric virtual) vor crea puternice premise ce interesează domeniul economiei naționale și mondiale, în egală măsură.
Domeniile vizate vor fi ale agriculturii și ale tuturor culturilor legate sau condiționate de existența apei (piscicultură, icre, culturile de midii, stridii, crustacee, alge marine, orezării, stuf etc.) cu un beneficiu pentru hrana curentă a localnicilor, pentru industria alimentară sau pentru alte ramuri ale industriei ușoare. Și, chiar dacă unii vor surâde, trebuie să acordăm locul cuvenit crustaceelor pomenite mai sus, pentru că până jumătatea lunii iulie 2014 va fi anul lor, tocmai din cauza traseului planetei Jupiter prin semnul zodiacal al Racului. Este de așteptat ca neamul lor chitinos să o ducă bine, spre deliciul oamenilor. De aceea, nu este exclusă apariția unui proiect de lege care să să protejeze speciile amenințate prin exploatarea nemiloasă a coloniilor de crustacee comestibile. Chiar dacă această ipoteză nu privește direct țara noastră, fenomenul protecției mediului și implicit al habitatului acestor viețuitoare (despre care astrologia zice că ar fi „timide“) ori al unor reglementări cantitative poate crea o creștere a prețului/tonă la nivelul comerțului mondial. (Nu îndrăznesc să sugerez o oportunitate pentru viitorul apropiat, când România ar ajunge să exporte raci către marile țări consumatoare prin tradiție de crustacee, dar… dacă cineva are niscai „raci disponibili“, ceva-ceva bani ar putea face, cu condiția să-și găsească în timp util cumpărătorul și să gâdile racii pe burtă ca să rămână în viață până când îi va cumpăra cineva. Atenție: racu‘ mort se aruncă, nu se vinde!).
Principiile înseși vor fi puse în criză
În multe locuri din lume, dar și în țara noastră, au început să se contureze proteste de masă. În unele țări motivația lor este politică, în altele este vorba de o motivație religioasă, militară sau socială. Nu toate aceste fenomene de masă au aceeași direcție: unele sunt îndreptate spre guvernele țărilor respective, altele împotriva unor măsuri administrative sau împotriva unor persoane ori chiar împotriva unor organisme internaționale (FMI, G8 etc.). Grecia, Turcia, Brazilia, Irlanda sunt doar câteva dintre țările unde, alături de altele din Orientul Mijlociu, se confruntă opinii și interese divergente. Până acum a fost războiul declarațiilor, al schimburilor violente de idei. De acum în acolo, se poate vorbi de o aprofundare a acestor situații, care capătă statutul de crize de conștiință. Manifestările de stradă, mai mult sau mai puțin violente, sunt rezultatul unui complex întreg de atitudini și reacții publice, înmănuncheate într-o opinie publică ce sintetizează o direcție de dezvoltare dorită (sau contestată), un interes lezat ce trebuie apărat, o viziune diferită asupra lucrurilor față de lideri, conducători sau organismele oficiale. Aproape nimic din ceea ce s-a manifestat public, mai bine zis „în văzul lumii“, nu se va rezolva prea simplu. Unele situații se vor degrada, conflictele se vor acutiza și evoluția lor poate dura luni (sau chiar un an), până vara viitoare. Începând cu săptămâna 30 iunie – 6 iulie pe care o analizăm, aceste disensiuni sociale se vor radicaliza, lor adăugându-li-se în fiecare țară, și elemente specifice de nemulțumire sau modalități particulare, locale, de protest, cum ar fi grevele, mișcările sindicale, acțiunile publice de contestare.
Odată cu protestele colective se vor pune în discuție și o serie de cadre generale de viață și activitate, se vor reanaliza și se vor respinge acele principii care au stat, la un moment dat, la baza adoptării unor legi sau măsuri generale (cum ar fi cele împotriva crizei). Ca o notă specifică acestor vremuri, sunt mișcările de masă unde funcționează un interes general sau colectiv lezat, o reacție mai degrabă subiectivă decât un principiu juridic, și o negare violentă a tuturor măsurilor, care chiar dacă au plecat pe baze legale (mai ales în statele cu democrații consolidate) vor sfârși prin a răsturna liniștea și ordinea socială. Uneori, aceste forme de protest pot fi calificate drept manifestări anarhice sau provocări. Ambele definiții vor avea justificarea lor astrală.
Economia „îndărăt tot dă ca racul“
De la un timp, tot felul de știri anunță firave semne de redresare economică. Chiar dacă sursa lor pare credibilă, aceste date par a fi livrate pe piața media mai mult ca suportul psihic necesar pentru a ține populația sub control în aceste momente de criză. De altfel, realitatea are grijă ca, ori de câte ori se produce un decalaj în mecanismul de piață, el să fie resimțit imediat prin efectele lui, care contrazic procentele de creștere, de dezgheț, de redresare etc. Până la urmă, se ajunge la concluzia onestă că, în realitate, nu s-a petrecut nimic bun și semnificativ atât de evident și de constant, încât să ne permită să facem evaluări optimiste.
Să lăsăm deoparte ceea ce s-a petrecut în lume și la noi în ultimul timp și să ne îndreptăm către mesajul astral care privește perioada următoarelor săptămâni. Cu excepția unor domenii ce beneficiază, cel puțin pentru emisfera nordică și mai ales pentru Europa, de susținerea verii ca anotimp dedicat călătoriilor și vacanțelor, ceea ce va aduce un flux de bani în zonele și în țările predilecte pentru activități turistice, restul economiei se va afla fie în stagnare, fie în regres. Unele zone geografice și unele direcții economice vor fi mai vitregite, altele mai protejate. Pe termen scurt însă, agricultura, industria alimentară, aprovizionarea piețelor cu produse proaspete nu vor cunoaște o creștere a veniturilor. Poate o creștere a prețurilor, dar acesta nu este un semn al dezvoltării.
În țări ca SUA sau Franța (dar acestea două sunt numai un exemplu dintre multe altele posibile) se vor înregistra mișcări deloc încurajatoare pe piața de gros a alimentelor. Comercianții din această sferă ar trebui să fie prudenți: nici să vândă acum totul repede (pe ideea că scapă de stocuri) pentru că, la un moment dat, probabil după 1 septembrie, și mai apoi, după 20 octombrie, prețurile la alimentele de origine vegetală, produsele „mării“, peștele în general și secundar produsele din carne de vită, porc, pasăre, oaie vor crește, pe fondul unei previzibile – din punct de vedere astrologic – crize alimentare.
Europa va învăța să mănânce călugărește
Un alt aspect ce tinde să se consolideze în viața de fiecare zi a cetățenilor, mai ales a celor din spațiul european, lovit în continuare de criza economică mondială, este schimbarea obiceiurilor culinare. Mai întâi, renunțarea la alimentele costisitoare (în principal carne), apoi la mofturi (mirodenii, detalii culinare de „efect“ din import, scumpe), la obiceiuri (vinuri) și adoptarea unui stil simplu, ieftin, modest de alimentație. Modificarea acestor obiceiuri se reflectă deja în cantitățile de alimente care sunt tot mai cerute pe piață. Din punct de vedere astrologic, acest fenomen nu doar că se va accentua, ci, subliniem, se va generaliza și se va radicaliza cu pași rapizi. Piața alimentelor prizate de high life nu va mai fi accesibilă nici clasei medii, cu atât mai mult celor care o duc greu. Dar mai important nu este faptul că au sau nu bani, ci că oamenii nu mai doresc să-și cheltuiască banii pe alimente ce presupun o gastronomie rafinată și costisitoare. Din 26 iunie, de când Jupiter a intrat în zodia Racului, ca o primă consecință a relațiilor proaste pe care le va stabili cu Luna Neagră, se va opera o modificare și la nivelul conștiinței. Una care privește un mod de a gândi mai rațional și mai adecvat acestor realități, dorința de a face economie fără ca prin asta să existe sentimentul frustrant al sărăciei, înțelegerea unor imperative ale momentului, dorința de a se întoarce la un mod de viață mai simplu, mai sănătos, după niște ani de risipă sau chiar de dezmăț culinar.
E lesne de întrevăzut și impactul pe care îl va avea această reorientare asupra tipului de activitate economică ce depinde de restaurante, baruri, terase, taverne etc. Toată lumea implicată în acest tip de servicii publice și comerț cu alimente și băuturi se va vedea obligată (pentru a nu trage obloanele) să-și schimbe meniul. Vor mai fi și restaurante de lux, dar, în general, grijulii de acum încolo cu banii lor, clienții le vor prefera pe cele mai simple, descoperind farmecul frust al unei porții de urzici sau al unei supe de praz în loc de rață gratinată și flambată în coniac vechi cu sos de rodie pe pat avocado și stropită cu sos de mentă braziliană.
URANIA: Economia va merge ca Racul
1 iulie 2013, 08:10
Ultima modificare în 1 iulie 2013, 11:10
Apa începe să fie o problemă globală Tranzitele săptămânii viitoare, precum și ale celor ce vor avea loc în luna iulie, vor pune în prim-planul atenției generale problema apei sub toate formele: apa potabilă, resursele de apă necesare agriculturii, calitatea apei și, din punct de vedere meteorologic, cele două ipostaze care deja s-au conturat și care nu se vor epuiza în consecințele lor: inundațiile și seceta.
Etichete:
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Lunga umbră a problemelor Nokia
- Războaiele viitorului vor fi scurte, crâncene şi sângeroase
- Care este diferența dintre un român sărac și un luxemburghez sărac
- Veste şoc pentru cei care fumează în casă
- UE ne aruncă înapoi în brațele rușilor în problema gazelor
- SURPRIZĂ pentru ŞOFERII care încalcă regulile rutiere începând de luni
- FMI: România corigentă trece clasa
- Românii, în centrul boom-ului tehnologic din Marea Britanie
- Fiscul va aplica un nou sistem de penalităţi de întârziere, de la 1 iulie
- Prezenţa militară chineză în Marea Chinei de Sud reprezintă o ameninţare la adresa păcii