Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei “URB – Un brand românesc de succes. Provocări şi ameninţări”, la care a participat şi ministrul Economiei, Lucian Bode.
“De la privatizarea companiei şi până în prezent am investit 125 milioane de dolari în România. Toată afacerea de aici a crescut de 15 ori. Contrafacerea rulmenţilor este însă o problemă, aproximativ 70% din rulmenţii de pe piaţa românească sunt contrafăcuţi. Din păcate, România a devenit «groapa de gunoi» a rulmenţilor contrafăcuţi din China şi Pakistan”, a spus CEO-ul URB.
El a adăugat că guvernul turc a obilgat, prin lege, firmele care comercializează rulmenţi contrafăcuţi să plătească "impozite de dumping". "Asta cerem şi Guvernului român. Cred că avem dreptul de a cere asta, pentru că suntem producători indigeni", a precizat Adiguzel.
Ministrul Economiei, Lucian Bode, prezent la conferinţa de presă a URB, i-a promis lui Adiguzel că va prezenta solicitarea sa premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi a precizat că executivul de la Bucureşti este preocupat permanent de problemele investitorilor străini serioşi, nu a celor care îşi schimbă sediul săptămânal. Acesta a apreciat că privatizarea Rulmenţi Bârlad a fost una de succes, caracterizând-o “o căsătorie fericită de afaceri, între un etalon al industriei româneşti şi un investitor serios”.
URB produce anual 30 milioane de rulmenţi, iar până în 2023 grupul îşi propune să aibă zece unităţi de producţie şi o cifră de afaceri anuală de un miliard de dolari. Pentru acest an, compania estimează o cifră de afaceri de 260 milioane de dolari, în creștere faţă de anul trecut când a înregistrat 200 milioane de dolari.
URB Group, care are o cotă de piaţă la nivel mondial de 0,2%, deţine trei fabrici de rulmenţi – în Romania, Turcia şi Ungaria -, are circa 3.000 de angajaţi.