Și asta pentru că, scrie Economictimes, ceea ce părea un obiectiv financiar îndepărtat este mai aproape decât am crede. Cu câțiva pași bine gândiți din timp, pensionarea nu va mai fi o povară.

În primul rând, faceți o listă cu toate activele pe care le dețineți. Dacă anii de câștiguri au depins voi, aducând un venit constant și regulat, pensionarea va depinde de activele fizice și financiare pe care le-ați construit din economii. De la aurul pe care-l țineți la bancă și până la terenul pe care l-ați cumpărat într-un loc uitat de lume, alcătuiți o listă completă.

Clasificați bunurile în trei categorii

Faceți o evaluare de piață curentă, rezonabilă, a tuturor acestor active.  În al doilea rând, clasificați bunurile în trei categorii: cele pe care le veți folosi de-a lungul vieții, cele pe care le veți lăsa moștenitorilor și altor beneficiari și bunurile pe care le veți dona în scopuri caritabile. Au apus vremurile în care părinții foloseau veniturile din active și lăsau neatinsă o anumită sumă pentru a o lăsa copiilor. Această abordare simplistă a funcționat atunci când activele nu erau demne de luat în considerare, iar opțiunile de investiții erau limitate.

Implementați strategia ”prima găleată”

În al treilea rând, implementați strategia denumită ”prima găleată”. Partea pe care o veți folosi va trebui investită atât pentru creștere, cât și pentru venituri. Planificați-vă să obțineți un venit din acesta și să investiți o parte în active. Partea pe care nu o veți folosi trebuie investită în active de creștere; acestea vor crește în valoare și vă vor proteja de inflație. De asemenea, alocați o parte mai mică pentru situații de urgență.

Lăsați un testament înregistrat

În al patrulea rând, partea pe care doriți să o lăsați ca moștenire trebuie inclusă într-un testament. Acesta ar trebui înregistrat, dacă aveți nevoie de un plan de succesiune care să nu eșueze și doriți să fiți precaut, cu atât mai mult dacă intenționați să adăugați persoane sau organizații, altele decât moștenitorii, ca beneficiari. Luați în considerare cine va moșteni bunurile și asigurați-vă că vor intra ușor în posesia lor.

”Găleata de caritate”

În al cincilea rând, luați în considerare ”găleata de caritate„. Includeți în ea bunurile, în ansamblu. Multe organizații vor fi bucuroase să primească donații sub orice formă, fie că este vorba de pantofi, biciclete, tablouri sau haine.  De asemenea, asigurați-vă că bunurile nu sunt doar casa în care locuiți. Dacă aceasta valorează 2 milioane, activele financiare valorează 50 de milioane și veți ieși la pensie fără pensie, este posibil să fiți în pericol. Cel mai important bun pe care îl dețineți nu va aduce niciun venit și oricum îl veți lăsa moștenitorilor. Pregătiți-vă pentru o pensionare rapidă sau pentru a lucra peste vârsta de pensionare, cu excepția cazului în care vă refaceți activele.