Amendă 3.700 de lei. Românii care vor rămâne fără bani în vacanță. Gestul devenit interzis

euro, lei

SURSA FOTO: Dreamstime

Este complet interzis! O țară în care multor români le place să își petreacă vacanțele a decis să sancționeze urinarea în mare. Iar amenzile sunt uriașe. Despre ce țară este vorba?

Spania interzice urinarea în mare

Este vorba despre Spania, mai exact, Costa de Sol. Turiștii care vizitează această zonă pot primi amenzi considerabile pentru o „mică infracțiune” cum ar fi urinarea în mare, cu sume ce pot ajunge la sute de euro.

Autoritățile din Costa de Sol au decis, din cauza turismului excesiv, să impună amenzi pentru cei care urinează în apa mării. Conform Euronews, persoanele care comit acest act pot fi amendate cu până la 750 de euro (circa 3.700 de lei).

Urinarea în public este interzisă pe uscat din motive evidente de igienă, respect față de mediu și confortul celorlalți. Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre urinarea în mare, situația devine mai complicată, deoarece este dificil de supravegheat ceea ce se întâmplă sub apă.

Amenzile variază însă în funcție de plaja pe care te afli. De exemplu, în orașul Vigo din nordul Spaniei, trebuie să plătești 750 de euro pentru „evacuarea fiziologică pe plajă sau în mare”.

În Marbella, amenda era inițial de 300 de euro, dar tariful s-a dublat în acest an. Consilierii municipali din Marbella au adoptat o ordonanță care interzice urinarea sub apă pe 25 de plaje din municipiul Malaga.

Spania / SURSĂ FOTO: Dreamstime

Alte interdicții prevăzute de ordonanță

Pe lângă urinarea în apă, noua ordonanță include și alte interdicții. Una dintre acestea este jucatul cu mingi în apă și rezervarea unei zone cu umbrelă. De asemenea, câinilor le este interzis accesul în apă, cu excepția plajelor special desemnate pentru animale.

În plus, în Marbella au fost introduse amenzi pentru fumătorii care aruncă mucuri de țigară pe plajă. În același timp, fumatul este complet interzis pe plajele din Mallorca, Ibiza și Menorca.

Și Benidorm a implementat măsuri severe pentru protejarea plajelor sale. De exemplu, utilizarea săpunului sau șamponului la dușurile publice de pe plajă poate atrage o amendă de 660 de euro. În plus, fumătorii pot fi sancționați cu amenzi de până la 2.000 de euro.

Aceste amenzi au fost introduse pentru a proteja mediul. Se consideră că urina este toxică pentru viețuitoarele marine și poate afecta biodiversitatea. Chiar dacă urina este compusă în principal din apă (95%), celelalte cinci procente includ substanțe precum uree, bacterii și reziduuri de medicamente, care sunt dăunătoare.

În contrast, experții de la Societatea Americană de Chimie resping aceste idei, argumentând că urina apare în cantități neglijabile în mediul marin.