Mai mulţi agenţi ai Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi-au făcut conturi pe reţelele sociale cu scopul de a lupta împotriva criminalităţii, conform PCWorld. Electronic Frontier Foundation a intrat în posesia unui document al Departamentului de Justiţie al SUA, potrivit căruia agenţii federali se loghează pe reţelele de socialiare pentru a strânge informaţii în lupta împotriva criminalităţii. Conform documentului, care are 33 de pagini, agenţii pot folosi reţelele soc
Mai mulţi agenţi ai Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi-au făcut conturi pe reţelele sociale cu scopul de a lupta împotriva criminalităţii, conform PCWorld.
Electronic Frontier Foundation a intrat în posesia unui document al Departamentului de Justiţie al SUA, potrivit căruia agenţii federali se loghează pe reţelele de socialiare pentru a strânge informaţii în lupta împotriva criminalităţii.
Conform documentului, care are 33 de pagini, agenţii pot folosi reţelele sociale pentru a strânge informaţii despre suspecţi. Oamenii legii pot afla de pe reţelele sociale date personale, pot stabili motive şi legături de rudenie, pot afla informaţii despre locul în care se află suspectul sau pot verifica alibiuri.
În document sunt descrise pe scurt patru dintre cele mai populare reţele sociale (Facebook, Myspace, Twitter, LinkedIn) şi felul în care se poate obţine informaţii de pe acestea. Spre exemplu, Facebook este „foarte cooperativ cu cererile urgente”, iar Twitter „nu va păstra datele fără un proces”, în timp ce LinkedIn poate fi util în „identificarea experţilor, deşi „utilizarea sa pentru acţiuni criminale pare a fi limitată”.
SURSA: PCWorld