Ursula von der Leyen cere acces complet pentru anchetatori, oriunde au nevoie, pentru a se putea afla de unde provine Covid-19.
Șefa Comisiei Europene arată că lumea are dreptul să ştie tot ce s-a întâmplat exact, pentru a trage învăţăminte.
Ursula von der Leyen cere acces complet pentru anchetatori. ”Este de cea mai mare importanţă”
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că trebuie să fie aflate originile noului coronavirus SARS-CoV-2, care a stat la baza pandemiei de COVID-19.
Anchetatorii trebuie să beneficieze de acces deplin în locurile unde se pot găsi clarificări în acest sens, a declarat joi șefa Executivului european, potrivit Reuters.
”Este de cea mai mare importanţă să aflăm originile coronavirusului”, a declarat şefa executivului european, în cadrul unei conferinţe de presă înainte de summitul G7 al celor mai industrializate state, ce are loc de vineri până duminică în Marea Britanie.
”Anchetatorii au nevoie de acces complet la tot ce este necesar pentru a descoperi cu adevărat sursa acestei pandemii”, a adăugat Ursula von der Leyen.
Originea noului coronavirus rămâne controversată
”Lumea are dreptul să ştie tot ce s-a întâmplat exact pentru a trage învăţăminte şi susţinem toate eforturile pentru a se ajunge la transparenţă şi a afla adevărul”, a subliniat în aceeaşi conferinţă de presă preşedintele Consiliului European Charles Michel, a consemnat EFE.
La aproape un an şi jumătate de la declararea pandemiei, originea noului coronavirus rămâne controversată.
La sfârşitul lui mai, comunitatea de informaţii a Statelor Unite a admis că agenţiile sale componente au două teorii cu privire la originea virusului SARS-CoV-2, două agenţii considerând că acesta a apărut pe cale naturală din contactul uman cu animale infectate, iar o a treia privilegiind ipoteza unui posibil accident de laborator drept sursă a pandemiei de COVID-19.
În acelaşi timp, după o vizită de patru săptămâni la Wuhan la începutul acestui an, un studiu comun realizat de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi chinezi a apreciat în martie ”extrem de puţin probabil” un accident de laborator.
Sursă foto: Dreamstime.