Producătorul de bere Ursus Breweries a cumpărat aproape 24,2% din acţiunile Bere Azuga (BEGY), prin oferta de preluare, pentru 10,4 milioane de lei, majorându-şi participaţia de la 70,56% la 94,76% şi urmând să delisteze firma de la Bursă.

Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller, a derulat în perioada 24 iunie-21 iulie o ofertă de preluare a acţiunilor pe care nu le deţinea la firma din Azuga, cu scopul delistării acesteia.

Preţul propus, de 8 lei/titlu, a fost similar cu ultima cotaţie a titlurilor pe piaţa Rasdaq anterior lansării operaţiunii. Cotaţia acţiunilor Bere Azuga a urcat la Bursă cu 3,75%, la 8,3 lei, în perioada ofertei, însă numai pentru trei şedinţe, când au fost transferate volume reduse de titluri. Spre finalul ofertei, preţul a revenit aproape de valoarea propusă de Ursus Breweries.

Oferta a fost intermediată de firma de brokeraj SSIF Raiffeisen Capital & Investment, care va asista şi delistarea Bere Azuga.

Cele mai multe acţiuni, respectiv 21,35% din capital, au fost cumpărate de la fostul proprietar al Bere Azuga, omul de afaceri Valerii Moraru. Acesta deţinea titlurile respective prin intermediul firmei Rombas Trans International. Pentru acţiunile respective Moraru a încasat 9,1 milioane lei.

SURSA: Mediafax