Materialul hainelor determină, de asemenea, dacă acestea vor fi uscate la aer sau la mașină. Dar dacă aveți de ales, există avantaje și dezavantaje clare. Vă vom arăta avantajele și dezavantajele uscătorului de rufe și ale liniei de rufe.
Vara, hainele spălate la o mașină spălat rufe se usucă în scurt timp la soare și miros minunat de proaspăt. Toamna, uscarea hainelor durează mai mult, iar vremea este mai imprevizibilă – așa că puneți-le în uscător pentru a fi siguri. Ce alte avantaje și dezavantaje există?
Avantaje ale suportului de uscare haine
Economisiți bani: deoarece nu folosiți energie electrică pentru a vă atârna hainele, economisiți energie și, prin urmare, bani. Protejarea mediului: această opțiune este, de asemenea, mult mai ecologică. Aveți grijă de hainele dvs.: și hainele dvs. suferă mai puțin și rămân frumoase mai mult timp. Fără călcat: dacă vă faceți timp să agățați hainele cu grijă, vă scutiți de călcatul lor ulterior.
Acolo unde există avantaje, există și dezavantaje
Timp: economisiți energie electrică, dar agățarea hainelor necesită mult timp. Voluminoase: hainele ocupă spațiu. Dacă aveți doar o mică cameră de uscare sau o frânghie de rufe în apartament, sunteți extrem de limitat. Riscul de mucegai: dacă uscați hainele în interior, trebuie să aerisiți camera în mod regulat pentru a elimina umiditatea. Pericolul polenului: persoanele cu alergii nu ar trebui să își întindă rufele afară. Polenul se poate agăța de haine.
Avantajele unui uscator de rufe
Eficient: un dezavantaj atunci când agățați hainele, un avantaj clar aici. Pui hainele într-un uscător de rufe, apeși pe buton și gata. Economie de spațiu: uscătorul rămâne la locul său și nu ocupă spațiu în grădină sau în casă. Rapid: indiferent dacă este iarnă, vară, ploaie sau soare, hainele dumneavoastră spălate într-o mașină spălat rufe se usucă rapid și ușor. Confortabil: hainele care ies dintr-un uscător de rufe sunt moi, parfumate și confortabile.
Dezavantajele unui uscător de rufe
Consumul de energie electrică: Uscătorul dumneavoastră consumă energie electrică și bani. Deteriorarea mediului înconjurător: este probabil cea mai puțin bună opțiune pentru o viață durabilă. Contracția: nu toate țesăturile sunt potrivite pentru uscătoarele de rufe, unele se pot contracta – foarte enervant. Pierderea calității: hainele se uzează mai mult odată cu utilizarea regulată a uscătorului de rufe. Hainele pot deveni pufoase sau pot avea găuri în ele. Desigur, depinde de dumneavoastră să decideți care sunt punctele cele mai importante pentru dumneavoastră.
Ce altceva ar trebui să luați în considerare atunci când uscați hainele? Vă vom da câteva sfaturi.
Verificați eticheta
Înainte de a pune un articol de îmbrăcăminte într-un uscător de rufe, verificați simbolurile de îngrijire de pe etichetă. Nu toate țesăturile sunt potrivite pentru uscarea la tambur și se pot contracta sau deteriora.
Țesături și îmbrăcăminte speciale
Țesăturile delicate nu ar trebui să fie uscate în uscătorul de rufe, deoarece fibrele lor s-ar putea rupe. Nici hainele din fibre sintetice nu rezistă bine la căldură și se pot topi. De asemenea, trebuie să aveți grijă și când le puneți într-o mașină spălat rufe.
În niciun caz nu trebuie puse într-un uscător de rufe:
- Mătase, cașmir, lână pură și viscoză
- Fibre sintetice, cum ar fi poliamida sau poliacrilicul
- Colanți, sutiene și lenjerie intimă
- Tricouri cu imprimeuri
- Șosete cu nasturi de plastic
- Covorașe de baie cu partea inferioară din cauciuc
În general, hainele scumpe și de înaltă calitate ar trebui să fie atârnate, deoarece astfel se protejează materialul.