"Ceea ce s-a întâmplat ieri și în ziua anterioară prin neconvocarea Biroului permanent este un caz clasic de abuz în serviciu. Practic, plenul s-a întâmplat fără să existe îndeplinirea condițiilor legale. Domnul Liviu Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condițiile prevăzute de Constituție și de Regulament, care spun foarte clar că această inițiativă de convocare a unei sesiuni extraordinare poate să aparțină președintelui României, Biroului permanent sau unei treimi din deputați. Niciuna dintre condiții nu a fost îndeplinită, iar domnul Liviu Dragnea a pretins că aceste condiții s-ar fi îndeplinit", a afirmat Barna într-o conferință de presă la Parlament.
Potrivit acestuia, explicația că ar fi avut loc o ședință telefonică în care s-a discutat cu membrii Biroului permanent "nu are nicio acoperire regulamentară".
Marți, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache, care a preluat atribuțiile președintelui acestui for, Liviu Dragnea, aflat în vacanță, a precizat că sesiunea extraordinară a fost convocată în urma unei consultări telefonice a secretarului general cu membrii Biroului permanent și cu liderii de grup. Potrivit acestuia, au fost "pentru" convocarea plenului deputații PSD, ALDE, PMP și UDMR, adică nouă voturi, două împotrivă, ale celor de la PNL, iar trei nu s-au pronunțat. Pe baza acestei consultări telefonice, președintele Camerei Deputaților a convocat sesiune extraordinară, a explicat Iordache.
Ședința Biroului permanent de marți nu s-a ținut din lipsă de cvorum. Sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților s-a finalizat după ședința de plen.
(Sursa: Agerpres)