Concluzia formulată în urma acestui studiu este simplă: cu cât ai un IQ mai scăzut, cu atât eşti mai predispus să utilizezi Internet Explorer.
În urma corelării rezultatelor obţinute de subiecţi la testele pentru determinarea IQ-ului cu preferinţele în materie de browsere a reieşit că subiecţii care utilizează orice versiune de Microsoft Internet Explorer au cel mai mic coeficient de inteligenţă.
La celălat pol se află utilizatorii de Opera, aceştia fiind urmaţi de utilizatorii Camino. Rezultatele obţinute de cei care preferă Google Chrome, Mozilla şi Safari nu diferă semnificativ, însă sunt mai ridicate decât cele ale utilizatorilor de Internet Explorer, care nu au depăşit scorul de 100, care marchează un IQ mediu.

În ceea ce priveşte metodologia, subiecţii în număr de 101.326 sunt vorbitori de limba engleză din SUA, Canada, Marea Britanie, Australia şi Noua Zeelandă, în vârstă de peste 16 ani şi de ambele sexe. Pe măsură ce completau testul Wechsler Adult Intelligence Scale (IV), se determina automat ce browser şi ce sistem de operare utilizează indivizii supuşi cercetării.
Rezultatele au fost comparate cu cele ale unui studiu similar efectuat în 2006, iar concluzia este că cei care preferă Internet Explorer au un IQ mai scăzut în 2011 decât în 2006, iar cei care preferă Opera au un IQ care a crescut considerabil în ultimii 5 ani. Mai mult, AptiQuant a transmis că mulţi dintre cei care au un coeficient de inteligenţă ridicat au trecut în ultimii 5 ani de la Internet Explorer la Opera sau Camino.