Ministrul german al Sănătății a anunțat că un nou vaccin anti-COVID va începe să fie administrat din această toamnă. Potrivit ministrului german, noul vaccin este adaptat la varianta Omicron.
Va apărea un nou vaccin anti-COVID! Este adaptat la varianta Omicron. Când va fi administrat
Duminică, ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, a anunțat că un vaccin adaptat la varianta Omicron va începe să fie administrat în Germania, din luna septembrie, anunță DPA.
Ministrul german a declarat pentru ziarul Bild am Sonntag că vaccinul va proteja împotriva variantelor Omicron, subliniind că noile variante a făcut ca pregătirea pentru acestea să fie mai dificilă.
Pe de altă parte, ministrul german al Sănătății a spus că există riscul ca o altă variantă a coronavirusului să apară și să fie la fel de mortală ca tulpina Delta.
Amintim că incidența în Germania a scăzut la sub 1.000 de infectări la 100.000 de locuitori, pentru prima dată din ianuarie.
De asemenea, Institutul Robert Koch a venit cu un nou bilanț. Așadar, sâmbătă, Germania a înregistrat 876 noi infecţii la 100.000 de locuitori, în scădere față de ziua de vineri.
De ce unii oameni nu s-au îmbolnăvit deloc?
Unul dintre cele mai uimitoare lucruri pe care oamenii de știință le-au învățat din expunerea deliberată a voluntarilor la Covid-19 a fost că aproape jumătate dintre ei nu s-au infectat niciodată. Nici atunci când virusul le-a fost introdus direct în nas. Și mai uimitor a fost că cei care nu s-au infectat nu fuseseră anterior infectați sau vaccinați.
Acest studiu de „încercare” a fost conceput inițial ca o modalitate de a accelera testarea vaccinurilor, dar a ajuns să arate din nou dinamica imprevizibilă a virusului, relatează Bloomberg.
După doi ani de pandemie, aproximativ jumătate dintre americani încă nu au avut nicio infecție cu noul coronavirus, conform unor estimări. Așa numitul test de „încercare” și studii recente arată că unii oameni sunt „greu de infectat”.
Datele din studiul de „încercare” și contactele din gospodărie arată că este vorba de ceva mai mult decât vaccinarea care îi diferențiază pe cei care se infectează și se reinfectează de ceilalți, care rămân imuni la Covid-19.
O explicație ar avea legătură cu răceala obișnuită. Răcelile sunt cauzate de numeroși viruși, inclusiv de patru coronavirusuri – 229E, NL63, OC43, HKU1. Un studiu recent publicat în Nature a arătat că oamenii ”imuni la Covid” tind să aibă mai multe celule imunitare, cunoscute sub numele de celule T, generate de infecții anterioare cu diferite coronavirusuri.
Alte studii au arătat contrariul: și anume că cei care au avut o răceală recentă provocată de un coronavirus ar putea fi mai vulnerabili la SARS-CoV-2.
Imunitatea stimulată de un virus similar ar putea ajuta la blocarea SARS-CoV-2 sau ar putea interfera cu răspunsul imunitar, prin creșterea producției de anticorpi care nu prea funcționează împotriva noilor amenințări.
„Cred că s-au făcut studii foarte bune care au venit cu cele mai bune argumente”, spune imunologul Danny Altmann de la Imperial College London.