Va fi interzis în România! Profesorii nu vor mai avea voie să ofere meditații elevilor lor (VIDEO)

profesori

Sursă: Dreamstime

Apare o nouă lege în România! În curând, profesorii români nu vor mai avea posibilitatea de a oferi meditații în privat elevilor lor, a transmis, marți dimineața, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

În curând, profesorii români nu vor mai avea posibilitatea de a oferi meditații elevilor din clasele la care predau ei, însă vor putea medita copiii și adolescenții din alte clase sau din alte școli.

„Vom avea clarificat și fenomenul meditațiilor, care se practică în orice stat al acestei lumi. Sigur, avem și o condiție pentru a preîntâmpina un anumit gen de lucruri: nu faci meditație cu elevul din clasa ta. Este o condiție de bun simț.

Poți să faci în școală cu elevii tăi sub formă de recuperare. Dacă vrei să faci în regim privat, poți să faci, dar nu cu elevii de la clasă”, a explicat Sorin Cîmpeanu, marți dimineața, într-un interviu acordat DCNews.

În cadrul aceluiași interviu, acesta a oferit detalii noi despre evaluarea standardizată.

Potrivit ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial pe data de 13 mai, „la nivelul fiecărui judeţ/sector al municipiului Bucureşti, pilotarea evaluării standardizate se va organiza în câte șapte unităţi de învăţământ, incluzând unităţi de învăţământ cu profil pedagogic”.

Ministrul Educației a explicat ce înseamnă evaluarea standardizată

„În primul rând, evaluările standardizate reprezintă un instrument esențial pentru profesori. Sunt și pentru elevi, și pentru părinți, dar sunt esențiale pentru profesori, care își vor putea construi mult mai bine și mult mai eficient planurile de învățare, planuri personalizate pentru fiecare elev în funcție de stadiul în care se află acesta.

Un al doilea avantaj este că putem compara rezultatele, pentru că sunt evaluări standardizate. Există acele acuzații de mult timp potrivit cărora nota 10 dintr-un liceu din centrul Bucureștiului înseamnă cu totul și cu totul altceva comparativ cu nota 10 într-un liceu din mediul rural, de exemplu. Vor fi comparații relevante, corecte între rezultate”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Elevii vor fi obișnuiți cu administrarea digitalizată, pentru că aceste evaluări standardizate vor fi administrate exclusiv digital. Elevii vor putea să completeze testele de pe calculatoare, tablete, chiar și de pe smartphone-uri.

Al patrulea avantaj? Un instrument important pentru identificarea pierderilor suferite de către fiecare elev și mai apoi la nivel de sistem pe parcursul crizei sanitare.

Prin aceste evaluări, vom vedea cum trebuie intervenit mai departe. Al cincilea element se referă la un sprijin important pentru familiarizarea elevilor cu testele PISA.

Al șaselea argument este extrem de important: Aceste evaluări standardizate nu se cuantifică în note, ele nu generează clasificări, și nu generează ierarhizări. În România suferim de această boală a dorinței de a ierarhiza orice”, a completat Sorin Cîmpeanu.

„Dacă nu avem note, avem rapoarte narative, rapoarte descriptive, care vor fi puse și la dispoziția părinților. Astfel, fără să treacă prin stresul notelor, părinții vor afla care este stadiul copilului din perspectiva achiziției de competențe, de exemplu competențe de comunicare, competențe în matematică. Școala devine mult mai prietenoasă pentru elevi.

Argumentul opt: Nu constituie o sursă de stres pentru elev. (…) Testele vor putea fi rezolvate în învățământul primar și în zece, 15 minute. Este o standardizare pe care o aplicăm la nivel de pilot.

În fiecare județ și în fiecare sector al municipiului București, am selectat un număr de șapte școli, printre ele se regăsesc și școli bune, și școli considerate mai puțin bune, și școli din mediul rural, și școli din mediul urban.

Se găsesc și școli cu profil pedagogic, școli în care se formează următoarea resursă umană.

Ultimul argument: consolidează foarte puternic legătura între mediul preuniversitar și mediul universitar”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.