Nelu Tătaru a precizat la Digi 24 că momentan doar recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile publice din București din cauza numărului mare cazuri de coronavirus.
Acesta a subliniat că, la ora actuală, există o legislație care prevede purtarea măștii de protecție doar în spațiile închise, în transportul în comun, la birouri și în școli.
„După cum știți, noi avem o legislație care, în acest moment, pune obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, în transportul în comun, la birouri, în școli și adaptate de fiecare comitet județean pentru situații de urgență, în funcție transmiterea în comunitate în localitățile respective.
După cum ați putut vedea, sunt localități sau comitete județene pentru situații de urgență care au luat decizia de a purta mască la distanța de 100 de metri, să spunem, de școli sau în zonele aglomerate publice – în târguri, în piețe, în oboare. Rămâne în funcție de evoluția fiecărei localități în parte să se ia aceste decizii.”, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi 24.
Masca va deveni obligatorie
Ministrul a recomandat purtarea mășții pe stradă în București, urmând ca aceasta să devină obligatorie zilele următoare când comitetul Municipiului București își va da acordul.
”Ca recomandare, recomandăm încă de pe acum purtarea măștii pe stradă în Municipiul București. Obligativitatea o veți vedea în zilele următoare când comitetul Muncipiului București pentru coordonarea intervenției, după evaluările pe care le vom avea în următoarele 48 de ore va impune sau nu această restricție”, a spus Nelu Tătaru.
Coronavirus 11 octombrie
Grupul de Comunicare Strategică transmite că în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.880 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, 11 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 155.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 117.942 de pacienți au fost declarați vindecați.
Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 sunt următoarele:
- București – 2,52
- Alba – 2,26
- Vâlcea -2,16
- Iași – 1,97
- Bacău – 1,89
- Neamț – 1,86
- Teleorman – 1,73
- Sălaj – 1,79
- Sibiu – 1,66
- Caraș-Severin – 1,64
- Cluj – 1,62
- Brașov – 1,52
- Timiș – 1,52