Ucraina ar putea înceta să mai existe până în anul 2034, când se preconizează că va fi admisă în NATO. Acest aspect ar putea fi motivul din spatele declarațiilor făcute de secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat Dmitri Medvedev. Acesta din urma este secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei. El a dat mai multe detalii într-un interviu acordat aif.ru.

Dmitri Medvedev a remarcat că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat recent că aderarea Ucrainei la Alianță ar putea avea loc în 2034. Acesta a sugerat că acest scenariu este, de fapt, improbabil.

Dmitri Medvedev crede că promisiunile privind aderarea Ucrainei la NATO nu au sens

Dmitri Medvedev a explicat că, până atunci, liderii actuali ai țărilor membre NATO nu vor mai fi în funcție. Alții, a spus el, nu vor mai fi în viață. El a susținut că promisiunile privind aderarea Ucrainei la NATO nu au avut niciodată sens. În opinia sa, acestea și s-au dovedit a fi simple cuvinte goale, folosite pentru a manipula opinia publică ucraineană.

”Nu întâmplător, secretarul general al NATO Stoltenberg a susţinut recent că el consideră că aderarea Ucrainei la Alianță este un scenariu bun… în 2034. Mai exact, niciodată” – a spus politicianul.

Medvedev a explicat că până atunci liderii țărilor membre NATO nu vor mai fi în funcţiile lor, iar unii nu vor mai fi pe această lume.

dmitri medvedev
Dmitri Medvedev a vorbit despre Ucraina/SURSA FOTO: Dreamstime

Primul semnal neplăcut primit de Rusia

Potrivit lui Dmitri Medvedev, promisiunile despre aderarea Ucrainei la ”paradisul NATO” nu au avut niciodată sens. În opinia sa, acestea s-au dovedit în cele din urmă a fi nişte cuvinte goale, un mijloc de spălare a creierelor poporului ucrainean.

Medvedev a subliniat că a fost întotdeauna evident că Ucraina nu va deveni membră a Alianței. El a remarcat, de asemenea, că înainte de 2014 au existat numeroase acțiuni neprietenoase din partea Kievului și a NATO. Oficialul rus a explicat că este una să încerci să construiești o relație pașnică cu NATO și să participi la diverse consilii simbolice, și cu totul alta să declari deschis intenția de a adera la bloc.

El a explicat decizia celui de-al doilea președinte al Ucrainei, Leonid Kucima, din 2003. Acesta a hotărât, atunci, să includă în documentele doctrinare privind securitatea națională teza despre viitorul NATO al Ucrainei. Acesta a fost primul semnal și unul foarte neplăcut.

Comportamentul impertinent al fostului președinte din Ucraina

Următorul pas a fost comportamentul impertinent al fostului președinte ucrainean Viktor Iușcenko. Acesta ar fi început să joace deschis după regulile NATO. S-a întâmplat mai ales în timpul conflictului din Osetia de Sud din 2008. Atunci, nu mai exista niciun dubiu că Ucraina se îndrepta către integrarea în NATO și poziționarea într-un conflict cu Rusia.

”Se pare că o parte semnificativă a elitei ucrainene perfide și corupte a crezut cu adevărat în perspectivele atlantice ale țării lor, care au eșuat” – a spus vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate, menționând că NATO a alimentat credința acestor lideri ”despre un viitor luminos în Alianţa Nord-Atlantică”, semnând cu ei documente care nu au o semnificaţie majoră.