Intrăm în etapa în care deja solutiile devin din ce în ce mai costisitoare şi mai puţine, avertizează luni economistul Adrian Câciu, pe fondul datelor dezolante cu privire la pierderile uriașe suferite în zona HORECA.
Datele statistice relevă pierderi extrem de mari înregistrate de sectorul HORECA, în urma măsurilor de închidere și izolare impuse de pandemia de coronavirus.
Economistul Adrian Câciu a avertizat luni că amploarea dezastrului este atât de mare, încât nu mai este timp pentru recuperarea pierderilor în 2020.
”Sfânta Batistă pusă pe Țambal!”
Dezastrul este evident și este relevat de către Institutul Național de Statistică.
Lucruri despre care nu vi se spune în prime-time.
Lucruri pe care, atât eu, cât şi alti economişti le-am anticipat încă din februarie.
Cădere deosebit de gravă a HORECA şi a altor servicii în luna aprilie 2020.
Practic este imposibilă recuperarea pierderilor estimate în perioada care a rămas până la finalul anului.
Potrivit reprezentanţilor sectorului pierderile vor fi de peste 1,5 miliarde euro”, a scris Adrian Câciu luni pe Facebook.
”Soluții din ce în ce mai costisitoare şi mai puţine!”
”Serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 83,4% mai mică comparativ cu luna aprilie 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-97,4%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-88,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-87,2%) activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-77,9%) și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-49,2%).
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-30.IV.2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 25,4% mai mică comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2019, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-31,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-25,4%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-24,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-21,8%) şi de la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-14,6%).
Intrăm în etapa în care deja solutiile devin din ce în ce mai costisitoare şi mai puţine!
Va începe şi etapa insolvenţelor şi falimentelor”, a explicat economistul.