Românii își asumă riscuri pentru vacanțe de iarnă în Bukovel, Ucraina

Chiar dacă războiul din Ucraina este extrem de periculos pentru civili, pârtiile din Bukovel (foto sus), cea mai mare stațiune de schi din țara vecină, continuă să fie pline de turiști români.

Prețurile mici și condițiile bune de schiat și cazare sunt principalele motive pentru care aceștia aleg să-și petreacă vacanțele aici.

Bukovel, un magnet pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Situată la aproximativ 100 de kilometri de granița cu România, stațiunea Bukovel atrage anual mii de vizitatori.

În acest an, însă, discuțiile pe grupurile de Facebook dedicate românilor care plănuiesc să-și petreacă sărbătorile aici se concentrează mai mult pe siguranța turiștilor, notează adevarul.ro.

Pe site-ul oficial al stațiunii, administrația susține că Bukovel este complet sigură și prietenoasă cu familiile. Într-o postare oficială, reprezentanții stațiunii afirmă că au luat toate măsurile necesare pentru a oferi un mediu bine protejat, fără a menționa însă războiul.

Aceștia explică faptul că „oaspeții noștri pun siguranța drept o condiție prealabilă de bază. Știind asta, noi, cei de la Bukovel, facem tot posibilul pentru a oferi un mediu bine protejat”.

Turiștii români, între optimism și îngrijorare când vine vorba despre o vacanţă în Ucraina

Cu toate aceste garanții, părerile turiștilor sunt împărțite. Pe un grup de Facebook, un utilizator din Iași a întrebat despre siguranța stațiunii în contextul războiului.

Un alt român, Horațiu, a răspuns că a vizitat Bukovel anul trecut și a fost impresionat de liniștea și frumusețea locului, motiv pentru care plănuiește să revină pentru Revelion.

De cealaltă parte, Gabriel și-a exprimat rezervele, menționând că, deși stațiunea este departe de linia frontului și de obiective strategice, lipsa unui control strict al armelor generează un sentiment de nesiguranță.

Acesta a adăugat că o astfel de destinație poate fi potrivită pentru cei fără copii, dar pentru familii există alternative mai sigure în Bulgaria, Serbia sau Slovacia.

„Salutare! Stațiunea este sigură, în sensul că este departe de linia frontului și nu sunt în imediata vecinătate obiective strategice de atacat cu drone sau rachete de către ruși.

Însă faptul că evidența armelor este scăpată de sub control, și oricine poate practic deține o armă, te pune pe gânduri și îți dă un sentiment de nesiguranță. Un rusofon, o persoană dezechilibrată, poate să provoace oricând o tragedie, pentru că repet, din păcate arme sunt la îndemâna oricui.

Dacă stai bine cu mentalul și nu ai copii de luat după tine, așa pentru o aventură stil ,,tânăr și neliniștit”, este OK”, a explicat el.

Un alt utilizator, Matei, a avertizat asupra riscurilor crescute din ultima perioadă, subliniind că recent au fost raportate bombardamente și drone care au survolat zona stațiunii.

Asigurarea acoperă eventuale probleme medicale

Alți membri ai grupurilor online au fost mai rezervați în răspunsuri. Adrian a recomandat celor interesați să evite să ia copiii cu ei, subliniind că, deși în principiu este liniște, siguranța absolută nu poate fi garantată.

Într-o notă ironică, Mădălina a sugerat că doar un profet ar putea prezice viitorul situației din Ucraina.

Pe un alt grup, discuțiile s-au axat pe curajul celor care își asumă riscurile de a merge în Bukovel.

Alexandru a avertizat că entuziasmul inițial poate fi înlocuit rapid de probleme neașteptate, în timp ce Andrei a încercat să liniștească spiritele, susținând că a beneficiat de asigurare medicală atunci când a avut nevoie de îngrijiri în Ucraina.

„Îi OK, dar mintal faptul ca ești în Ucraina nu o să ai liniște…”, a fost părerea unui alt bărbat.