Planificați un weekend la Paris? Acest ghid pentru ”Orașul iubirii” are câteva recomandări privind cele mai bune locuri pentru a mânca, a bea și a face cumpărături.

Căutați cele mai bune locuri pentru a mânca în Paris?

Site-ul Olive Magazine a găsit cele mai bune restaurante din Paris, de la cele mai bune bistrouri până la restaurante vegetariene. În plus, prezintă cele mai bune patiserii și cafenele.

Les Enfant Perdus – Pentru un brunch franțuzesc

Un elegant bistro de cartier parizian al cărui bar vintage din lemn este căptușit cu lichioruri și un aparat de cafea gigantic, acesta este un loc grozav pentru un aperitiv, un cocktail (sunt specializați în juleps) sau un pahar de vin sorbit pe îndelete (puteți cumpăra și sticle de vin de la vinoteca de peste drum).

Cu toate acestea, adevărata atracție este brunch-ul de weekend. Cufundați-vă în pernele albe moale din sera bistroului și bucurați-vă de un meniu brunch (40 de euro pentru trei feluri).

Platouri cu salată clasică de brânză de capră, brioșe cu măsline și brânză, cocotte cu ouă, pachete mici de paste umplute cu brânză și ierburi și piept de rață feliat subțire. Mini viennoiseries, coșuri generoase cu pâine proaspătă și condimente, suc de fructe și ciocolată caldă de casă.

La Guinguette d’Angèle – Pentru un prânz vegan

Mâncarea nu a arătat niciodată și nu a avut un gust la fel de bun ca la La Guinguette d’Angèle. Locul perfect pentru un prânz obișnuit, preparate cu legume și gluten și fără gluten sau la pachet includ linte cu orez, pesto cu tofu afumat, pâine prăjită cu hummus, legume prăjite și prăjitură vegană cu alune.

Aux Bons Crus – Pentru cea mai bună friptură

În inima celui de-al 11-lea Arondisment, Aux Bons Crus rămâne fidel rădăcinilor sale umile. Rezervați o masă pentru mâncăruri copioase: fripturi cu bearnaise delicios și moale, quenelles de brochet în stil lionez sau tête de veau.

Boubalé

Chiar dacă nu te cazezi la hotelul Le Grand Mazarin, restaurantul hotelului, Boubalé, merită vizitat.

Salonul plin de culoare este perfect pentru o întâlnire sau pentru o cină la mesele centrale rotunde. Boubalé combină aromele mediteraneene și est-europene: aici puteți mânca un șnițel generos de pui, risotto cu brânză și cea mai bună baghetă.

Nu ratați desertul cu semnătură „benimousse” din mousse de ciocolată, ulei de măsline și sare Maldon.

IMA – Mâncăruri din Orientul Mijlociu la Paris

„Mama” în ebraică, IMA excelează la genul de salate generoase de sezon și mâncăruri din Orientul Mijlociu: varză și varză de Bruxelles cu alune și mere, galette turcești cu zaatar, roșii și ceapă și ceaiuri răcoritoare ca în Turcia.

Café Méricourt – Pentru o cafenea vegetariană

Este o cafenea vegetariană grozavă. Café Méricourt atrage o mulțime de oameni pentru mâncărurile bogate în aromă și condimente. Alegeți delicii precum shakshuka, ouă cu feta, congee vegetarian sau granola cu o porție generoasă de fructe de sezon.

Judy – Pentru alimente nutritive reconfortante

Meniurile de iarnă din Paris nu se referă cam toate la brânzeturi. La cantina din St Germain există preparate delicioase de sezon: ciocolată caldă cu lapte de migdale condimentat, clătite paleo și vafe cu cartofi dulci.

Dilia – Pentru arome italienești

Urcați pe deal de la Ménilmontant pentru a găsi un meniu italian inventiv la Dilia. Într-o sală din cărămidă, la mesele decorate în stil italienesc, alege tortellini din dovlecei sau linguini cu rascasse, apoi onglet servit cu salsa verde.

Cele mai bune patiserii din Paris

Sébastien Gaudard, Place Pigalle

Vitrinele frumoase cu prăjituri, ciocolată și produse de cofetărie din boutique-ul lui Sébastien Gaudard, Rue des Martyrs, oferă un răsfăț. Răsfățați-vă cu o chiflă choux caramelizată sau o baba cu rom, sau luați acasă un borcan de crème de marrons (cremă de castane) sau un pachet de fructe confiate.

À la Mère de Famille – Pentru cadouri de ciocolată

Cadourile de Crăciun nu pot fi mai sofisticate decât o cutie de portocale acoperite cu ciocolată neagră de la À la Mère de Famille. Acest magazin de ciocolată de modă veche funcționează din 1856, iar expozițiile sale sezoniere sunt printre cele mai bune din oraș.

Cele mai bune magazine alimentare din Paris

Marché des Enfants Rouges – Cea mai bună piață stradală interioară

Ascunsă în spatele porților din fier forjat pe rue de Bretagne, Marché des Enfants Rouges este cea mai veche piață acoperită din Paris și un reper istoric, fiind fondată în 1615.

Piața își ia numele de la fostul orfelinat pe al cărui amplasament se află (copiii de aici purtau jachete roșii) și, după ce a evoluat de-a lungul secolelor, acum este o destinație perfectă.

Aromele de pe tarabele cu mâncare marocană, libaneză, africană și japoneză se amestecă aici perfect. Încercați cuscusul pufos de la Le Traiteur Marocain sau clătitele și sandvișurile de la Chez Alain Miam Miam.

Crémerie Rochechouart – Pentru cei care vor să descopere cele mai bune brânzeturi

Pe versanții estici ai Place Pigalle, Crémerie Rochechouart este o enciclopedie de modă veche a unui magazin de brânzeturi, care oferă aproape orice tip de brânză, pentru toate gusturile.

Cele mai bune baruri din Paris

Little Red Door – Cel mai bun cocktail din Paris

Este amplasat pe străzile din cartierul artistic Enfants-Rouge din Paris. Unsprezece artiști, de la artiști de tatuaj la designeri de modă și pictori, au fost invitați la cocktailuri și au fost rugați să creeze o reprezentare vizuală a sentimentelor pe care le evoca fiecare cocktail.

Imaginile colectate funcționează acum ca un meniu alternativ de băuturi sau ca o carte interactivă cu imagini pentru adulți, completată cu liste de ingrediente.

lrdparis.com – Pentru un bar de vinuri inteligent

Alegerea preferată este barul à vins (gândiți-vă la barul de vinuri) cu una dintre mesele sale înalte din lemn, amplasate în nișe de cărămidă și combinați vinurile franceze și internaționale cu brânzeturi artizanale.

Le Renard – Pentru cocktailuri la prețuri accesibile

Pentru cocktail-uri răcoritoare la prețuri grozave, mergeți la Le Renard („vulpea”), la un pas de Canal St Martin. Încercați Chateaurenard cu gin, sirop de lavandă, suc de lime și albuș de ou.