Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID  a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 49.861 de doze de vaccin, dintre care 37.894 – Pfizer, 4.816 – Moderna şi 7.151 – AstraZeneca, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

CNCAV arată că 42.693 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a doua au primit-o 7.168 persoane. Până în prezent, de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 2.426.191 de doze unui număr de 1.658.268 de persoane, dintre care 890.347 cu o doză, iar 767.922 şi cu doza a doua.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 243 de reacţii adverse, 7 de tip local şi 236 de tip general. De la începutul imunizării, s-au înregistrat 8.270 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Conform comitetului naţional pentru vaccinarea anti-COVID, 93 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

CNCAV reia vaccinarea cu AstraZeneca

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat, vineri, că s-a decis anularea carantinării lotului de vaccin ABV 2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca.

„În urma şedinţei de astăzi, la care au participat reprezentanţii CNCAV, ai Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauţie care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV 2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca”, se precizează într-un comunicat.

Potrivit CNCAV, vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei de COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european.

„Încurajăm monitorizarea şi raportarea tuturor reacţiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât şi de profesioniştii din Sănătate”, subliniază sursa citată.

CNCAV asigură populaţia de transparenţă şi responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informaţiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil şi sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19.