Vaccinarea adolescenţilor din România începe la 1 iunie. Ce le-a transmis Florin Cîţu tuturor părinţilor

Florin Cîțu

Sursă foto: Facebook

Premierul Florin Cîţu a transmis, luni, un mesaj tuturor părinţilor din România, în contextul în care, începând de la data de 1 iunie, adolescenţii din grupa de vârstă 12-15 ani se vor putea vaccina şi ei împotriva COVID-19 cu serul produs de Pfizer.

Luni, premierul Florin Cîţu a participat la evenimentul de începere a lucrărilor pentru Programul Național de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei COVID-19 – “Din grijă pentru copii”.

“Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie”

Cu această ocazie, prim-ministrul a reamintit că, începând cu ziua de 1 iunie, în România se pot vaccina şi adolescenţii. “Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor”, a transmis şeful Guvernului.

“În această pandemie, copiii au suferit foarte mult, au fost izolaţi (…) şi a fost foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce. De aici a venit idea acestui program.

Avem o campanie de vaccinare în derulare şi, de mâine, putem să vaccinăm şi adolescenţii. Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor. Trebuie să înţelegem că este nevoie de cât mai multe personae vaccinate pentru a trece de pandemie”, a declarat, luni, Florin Cîţu.

Vaccinarea cu Pfizer pentru copiii între 12 şi 15 ani, aprobată vineri de EMA

Vineri, 28 mai, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a decis că vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer şi BioNTech poate fi administrat și copiilor între 12 și 15 ani.

Producătorul susține că pentru această grupă de vârstă eficacitatea serului este de 100%, așa cum reiese dintr-un test clinic efectuat în SUA, desfășurat pe mai mult de 2.500 de adolescenți.

Ce îşi propune Programului Naţional de Suport “Din grijă pentru copii”?

Scopul Programului Naţional de Suport “Din grijă pentru copii” este să analizeze efectele pandemiei COVID-19 asupra copiilor în plan psiho-emoţional, dar şi în raport cu riscurile de siguranţă online şi violenţa domestică, potrivit news.ro.

Acest program va fi structurat pe două arii de intervenţie, explică guvernanţii: inteligenţă emoţională – managementul emoţiilor şi siguranţa copiilor. Mădălina Turza, consilier de stat în Canceleria Prim-ministrului, va coordona Programul Naţional de Suport.

La evenimentul ce a avut loc luni la Palatul Victoria au participat premierul Florin Cîţu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, consilierul de stat Mădălina Turza, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, organizaţii profesionale, reprezentanţi ai autorităţilor locale, organizaţii internaţionale şi reprezentanţi cu expertiză în domeniu de la nivelul societăţii civile.

Sursă foto: Facebook