Vaccinarea obligatorie?! Semnal clar in Europa. Ce pune la cale Franța

vaccin moderna vaccinare

Sursă: Dreamstime

Vaccinarea anti-covid devine obligatorie? Europa a transmis un semnal destul de clar. Milioane de oameni sunt vizați de noile măsuri. Ce pune la cale Franța și cum ar putea fi afectată întreaga Europă?

Europa transmite un mesaj clar. Veseta vine din partea ministrul Sănătății din Franța, Olivier Veran. Mai exact, acesta susține că există posibilitatea introducerii vaccinării obligatorii anti-COVID-19 a întregului personalul din domeniul medical, în cazul în care acesta nu se va vaccina de bunăvoie, informează Agerpres, care citează EFE.

De menționat este faptul că, anunțul făcut de ministrul francez al Sănătății vine în contextul în care rata de vaccinare în rândul acestei categorii profesionale este extrem de scăzută, mai precizează sursa citată.

„S-ar putea ajunge la vaccinarea obligatorie”, a declarat Olivier Veran într-un interviu acordat postului BFMTV.

Totodată, acesta le-a mai transmis și un mesaj succint angajaților din sistemul medical în care încearcă să îi convingă să se vaccineze, „pentru binele lor şi al bolnavilor”, cu scopul de a reduce riscul de transmitere a virusului.

Vaccinul anti-covid devine obligatoriu?

Ministrul a mai adăugat că în cazul în care iniţiativa nu va avea efectul dorit, următorul pas va fi să se recurgă la Consiliul Consultativ de Etică pentru a examina „măsuri suplimentare”.

Mai exact, ”măsurile suplmentare” reprezintă obligarea angajaților din sectorul medical să se vaccineze împotriva  noului coronavirus. În același timp, pe lângă problema legată de personalul medical, ministrul francez al sănătății consideră insuficient nivelul de imunizare a personalului din căminele de bătrâni, situat în jurul valorii de 42%, potrivit ultimelor date disponibile.

Totodată, acesta mai subliniază faptul că, în rândul personalului din spitale şi cabinete medicale, procentul este și mai mic, undeva în jurul a 30 %. Totuși, Olivier Veran a mai subliniat faptul că nu doreşte să acuze personalul medical, un colectiv care de un an se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

În ceea ce privește evoluția pandemiei, până vineri, 5 martie 2020, Franța a raportat 3.835.595 de cazuri de coronavirus și 87.835 de decese asociate COVID-19, conform worldometers.info.

În prezent, Franța se află pe locul 6 în lume în ceea ce privește numărul infectărilor cu COVID-19, după SUA, India, Brazilia, Rusia și Marea Britanie.