Vaccinul anti-COVID, extrem de eficient în Austria. Aproape că nu există infecții în rândul persoanelor vaccinate

Sursă foto: pixabay

Vaccinul anti-COVID a produs rezultate extrem de bune în Austria, înregistrând astfel o eficiență ridicată, potrivit datelor transmise de Agenția pentru Sănătate și Siguranță Alimentară (AGES).

Vaccinul anti-COVID, extrem de eficient în Austria. Aproape că nu există infecții în rândul persoanelor vaccinate

Riscul de infecție simptomatică este redus cu cel puțin 88 la sută, comparativ cu persoanele care nu sunt vaccinate sau sunt doar parțial. În majoritatea cazurilor, simptomele sunt ușoare, fără a fi nevoie de spitalizare, potrivit datelor colectate de specialiști în februarie și preluate de vienna.at

Amintim că Austria a înregistrat cel mai mare număr de noi infecții din ultimele cinci luni, 2.624 de persoane fiind afectate de noul coronavirus.

Câte persoane s-au infectat după vaccinare?

Dintr-un total de 175.815 cazuri de coronavirus confirmate de laborator cu simptome la persoanele cu vârsta de peste 12 ani, 8.845 de cazuri (5,03%) fuseseră complet vaccinate în Austria de la începutul lunii februarie. Dintre cifra respectivă, 215 pacienți, respectiv 0,12 % din toate cazurile, au fost tratați în spital.

De asemenea, în ultimele patru săptămâni, au existat 5.704 infecții dintre 24.718 cazuri simptomatice la pacienții complet imunizați (23,08%). 54 de persoane afectate au fost tratate în spitale, respectiv 0,22 % din toate cazurile.

Experții au punctat faptul că eficacitatea vaccinării de cel puțin 88% rezultă dintr-o comparație a proporției de vaccinați complet cu infecție simptomatică cu proporția de vaccinați complet în populație. Valoarea de la începutul lunii februarie până la săptămâna anterioară pentru grupa de vârstă 18-39 de ani a fost de 89,11. Mai mult, copiii cu vârsta cuprinsă între 40 și 59 de ani au prezentat eficacitatea vaccinării 88,45%, iar la 60 de ani aceasta a fost de 89,61%.

Totodată, datele din alte studii și din alte țări arată că bolile COVID-19 „sunt în mare măsură ușoare la persoanele complet vaccinate, iar șederile în spital și decesele sunt evitate”, a subliniat Agenția pentru Sănătate și Siguranță Alimentară. Așadar, problemele apar în special la persoanele cu boli anterioare sau cu un sistem imunitar foarte slab, la care vaccinarea nu a reușit să obțină protecție imunitară.

Măsurile anti-COVID din Austria

Amintim că persoanele care intră în Austria dinspre Olanda, Spania și Cipru sunt nevoite să prezinte un test PCR negativ la sosire. Măsura a fost introdusă din data de 3 august. Sunt excluse de la această regulă persoanele vaccinate complet împotriva virusului şi cele care au trecut prin boală şi sunt vaccinate cu cel puţin o doză. Cei care nu prezintă un test PCR negativ sau nu fac parte din aceste două categorii, vor trebui să facă un test PCR la aeroport, a transmis presa din Austria.

Regula este impusă atât cetățenilor și rezidenților austrieci, precum și persoanelor care sunt cetățeni sau rezidenți din alte țări.

„Aproximativ o treime din noile infecții sunt contactate în călătoriile, iar numeroase infecții sunt răspândite de persoanele care se întorc în călătorie”, a spus Wolfgang Mückstein, ministrul austriac al Sănătăţii.

Sursă foto: pixabay