Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a grupului Sanofi-Aventis, a anunţat că Agenţia franceză de securitate sanitară a produselor de sănătate (Agence française de sécurité sanitaire des produits de santé : Afssaps) a autorizat punerea pe piaţă în Franţa a vaccinului împotriva gripei noi, Panenza.

Potrivit companiei, vaccinul a fost pus la dispoziţia autorităţilor sanitare franceze.

“Înregistrarea şi livrarea la timp a vaccinului împotriva gripei pandemice AH1N1  rămân o prioritate pentru Sanofi Pasteur, care susţine eforturile autorităţilor sanitare în campania de imunizare a populaţiei împotriva gripei pandemice şi care contribuie astfel la soluţionarea unei probleme de sănătate publică”, a declarat Wayne Pisano, Preşedinte şi CEO Sanofi Pasteur.

Sanofi Pasteur a depus un dosar de solicitare a autorizaţiei descentralizate de punere pe piaţă pentru vaccinul Panenza în şase ţări din Uniunea Europeană – Germania, Belgia, Spania, Franţa, Italia şi Luxemburg – ca răspuns la recomandările autorităţilor de reglementare din aceste ţări cu privire la furnizarea unor vaccinuri fără adjuvanţi împotriva gripei AH1N1.

Panenza este un vaccin inactivat monovalent fără adjuvanţi, preparat pe baza virusului gripal AH1N1, cu doza de 15 micrograme, fiind indicat pentru imunizare activă a adulţilor şi copiilor de peste 6 luni împotriva gripei provocate de virusul pandemic AH1N1.

Sanofi Pasteur produce vaccinul împotriva gripei în două locaţii, una în Statele Unite, la Swiftwater (Pennsylvania), şi cealaltă în Franţa, la Val-de-Reuil (Eure). Conform anun’ului companiei, toate fabricile Sanofi Pasteur au fost concepute şi construite astfel încât să se poată face trecerea de la producţia vaccinului împotriva gripei sezoniere la producţia vaccinului împotriva gripei pandemice.