“De ani buni, sărbătorile reprezintă o resursă foarte bogată de inspiraţie pentru atacatorii virtuali. Înşelătoriile tematice de Ziua Îndrăgostiţilor, deşi previzibile, încă au succes, pentru că stimulează emoţiile. În fiecare an, milioane de oameni accesează tot felul de linkuri suspicioase, în speranţa că îşi vor găsi alesul. Scopul reţelelor sociale este acela de a încuraja relaţionarea şi schimbul de informaţii, dar utilizatorii ar trebui să fie conştienţi de capcanele care li se pot întinde în aceste medii” este de părere George Petre, BitDefender Threat Intelligence Team Leader.
Dintre cele mai populare aplicaţii maliţioase tematice, se numără:
• Mesaje cu sfaturi şi idei pentru Ziua Îndrăgostiţilor – Accesând linkuri şi aplicaţii care promit să dezvăluie secrete precum “12 lucruri pe care o fată ar vrea ca băieţii să le ştie”, utilizatorii reţelelor sociale riscă să îşi inunde pagina – precum şi pe cele ale prietenilor – cu mesaje nesolicitate, postate automat.
• Mesaje care promit să îţi dezvăluie admiratorii secreţi – Chiar dacă este o promisiune ispititoare, membrii reţelelor sociale ar trebui să reziste tentaţiei. Dacă îşi instalează astfel de aplicaţii, permit atacatorilor virtuali să le posteze mesaje nedorite pe pagina personală.
• Vechi trucuri de pe Facebook care iau forma mesajelor tematice de Ziua Îndrăgostiţilor – De exemplu, clasicul „Află cine ţi-a vizualizat profilul” se transformă în „Fostul meu prieten mi-a vizualizat profilul de cele mai multe ori. Vezi şi tu care e principalul tău urmăritor”. Aplicaţia din spatele acestei înşelătorii va genera posturi false pe pagina de profil a victimei, precum şi pe paginile prietenilor săi. Şi pentru că ele recreează într-un mod autentic conversaţii false între persoane cunoscute, înşelătoria se poate propaga foarte rapid.
Val de atacuri pe reţelele sociale, de Ziua Îndrăgostiţilor
14 februarie 2011, 12:50
Ultima modificare în 14 februarie 2011, 14:50
Conform specialiştilor BitDefender, în luna îndrăgostiţilor infractorii cibernetici îşi intensifică activitatea pe reţelele sociale, cu scopul de a sparge conturile utilizatorilor, sau pentru a trimite mesaje spam.
Etichete:
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Care sunt riscurile pentru cei care se uită la seriale TV pe Internet
- Vreme: e-România, operaţională din vară
- Portal intranet de 1,5 milioane euro la Alba Iulia
- Începe și războiul tarifelor pentru apeluri video 3G
- Google le întinde o mână inginerilor Nokia care vor fi concediaţi anul acesta
- Internet Explorer 9, cel mai rapid adoptat browser din istorie
- Nokia a semnat un parteneriat strategic cu Microsoft
- Nokia anunţă reduceri importante de posturi
- Ţi-ai luat smartphone şi nu ştii să îl foloseşti? Orange oferă asistenţă, contra cost
- Test Drive Unlimited 2, disponibil în România