Critici dure la adresa lui Boris Johnson. Biserica Anglicană a reacționat imediat: Este deprimant

Premierul britanic a anunțat că a fost încheiat un acord cu Guvernul de la Kigali, în urma căruia, migranții intrați ilegal în Regatul Unit vor fi trimiși în Rwanda.

Pe acest fond, Biserica Anglicană a venit cu o reacție dură la adresa premierului Boris Johnson. Așadar, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a declarat că acest lucru reprezintă o problemă de etică, notează France Presse.

”Nu poate purta greutatea responsabilităţii naţionale a ţării noastre, formate de valorile creştine, fiindcă subcontractarea responsabilităţilor noastre, chiar şi către o ţară care încearcă să facă bine, ca Rwanda, este opusă naturii lui Dumnezeu, care şi-a luat el însuşi răspunderea pentru eşecurile noastre”, a mai spus arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

De aceeași părere este și arhiepiscopul de York, Stephen Cottrell, care a declarat că nu este de acord cu ceea ce a anunțat Boris Johnson în cursul zilei de joi.

Potrivit prelatului, este ”atât de deprimant şi de dezolant să vedem cum azilanţii care fug de război, de foamete şi de oprimare nu vor fi tratați cu demnitatea şi compasiunea la care are dreptul orice fiinţă umană”. De asemenea, el a mai spus că se poate face mai mult pentru cei aflați în acestă situație.

ONU a criticat Guvernul de la Londra

Biserica Anglicană nu este singura care a reacționat împotriva anunțului făcut de Guvernul de la Londra. Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, dar și mai multe organizații nonguvernamentale au reacționat negativ la acordul Londrei cu guvernul de la Kigali.

Cu toate acestea, Ministerul britanic de Interne spune că există o criză a migrației, aceasta având o amploare fără precedent.

Din acest motiv, este nevoie de schimbări pentru ”a-i împiedica pe traficanții ticăloşi de persoane să pună în pericol vieţi omeneşti şi pentru a repara sistemul britanic de acordare a azilului, pe care îl consideră nefuncţional.

Amintim că în 2021, aproape 28.500 de migranţi au traversat Canalul Mânecii în ambarcaţiuni mici, un bilanț cu mult mai mare față de cel din anul 2020, atunci când s-au înregistrat  8.466 de migranți.