Valentin Nicolau, fostul presedinte-director general al televiziunii publice, a fost votat de Parlament ca membru al Consiliului National al Audiovizualului(CNA), pe locul ramas vacant in urma decesului lui Ralu Filip. Numirea lui Valeriu Nicolau ca membru CNA a fost votata in Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului cu 230 de voturi “pentru” si 20 “impotriva”. Saptamana trecuta, comisiile de cultura din Senat si Camera Deputatilor au avizat favorabil propunerea PSD pentru ca Nicolau sa ocupe locul ramas liber la CNA.

Nicolau va continua mandatul lui Ralu Filip si va fi membru CNA pe o perioada de un an si cateva luni. Pentru a putea activa ca membru al CNA, fostul presedinte-director general al televiziunii publice va trebui sa renunte in termen de cel mult trei luni la actiunile pe care le detine la postul de radio Smart FM, precum si la alte proiecte din mass-media. Nicolau se ocupa si de dezvoltarea proiectelor de televiziune ale grupului Lagardere.

Potrivit Legii audiovizualului, membrii CNA care, in momentul numirii, detin actiuni sau parti sociale, direct sau indirect, la societati comerciale cu activitati in domenii in care ei s-ar afla in conflict de interese cu calitatea de membru al Consiliului au la dispozitie un termen de cel mult trei luni pentru renuntarea la calitatea sau la actiunile respective, perioada in care nu au drept de vot in cadrul Consiliului. In cazul nerespectarii acestei prevederi, persoana in cauza este demisa de drept, locul sau devenind vacant.

Sursa: Capital 20 Iunie 2007