"România are tineri sclipitori, cu abilităţi în IT, care gândesc fără graniţe, iar acesta este unul dintre principalele motive pentru care în ţara noastră au venit companii multinaţionale care să investească şi să transforme Bucureştiul în capitala sud-europeană a IT-ului", a afirmat oficialul MCSI.
Vreme a menţionat şi studiile internaţionale de specialitate, conform cărora România se află pe printre primele locuri în ceea ce priveşte viteza conectării la internet şi calitatea internetului.
Ministrul a arătat că România trebuie să dezvolte domeniul comunicaţiilor şi societatea informaţională şi în mediul rural, obiectivul fiind ca până în anul 2020 toate gospodăriile populaţiei să aibă acces la internet.
"Internetul a modificat regulile jocului nu numai la nivel economic, dar mai ales la nivel social. Trebuie să ne conectăm la noile reguli, acest lucru nu mai este o opţiune, ci o necesitate. e-learning este un instrument necesar pentru implementarea şi în România a conceptului de învăţare continuă, pe tot parcursul vieţii", a spus oficialul MCSI.
Întrebat de jurnalişti când a luat contact prima oară cu computerul, Vreme a răspuns că în 1977, anul cutremurului, când a devenit elev al liceului de informatică din Iaşi, iar primul calculator – un Spectrum – şi l-a făcut singur în anii studenţiei.
"Erau nişte calculatoare americane, cei de vârsta mea ştiu despre ce este vorba. Am făcut unul compatibil care circula în mediul studenţesc, îl conectai la televizor, avea tastatură şi avea ca periferic un casetofon", a explicat Vreme. Acest calculator i-a oferit posibilitatea viitorului ministru să realizeze "ceva progrămele în Basic şi joculeţe pe casete".
SURSA: Agerpres