Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că din datele centralizate până în prezent, 476 de cabinete medicale şcolare au dotările necesare pentru organizarea de centre de vaccinare.
Campania va începe pe 13 septembrie
În învăţământul preuniversitar, campania va începe pe 13 septembrie, iar pe 1 octombrie va începe în sistemul universitar şi va dura două luni.
Într-o conferinţă de presă, Valeriu Gheorghiță a anunțat marți, că au fost stabilite măsurile pentru asigurarea vaccinării în unităţile de învăţământ a elevilor, a familiilor acestora şi a personalului.
Pentru învăţământul preuniversitar, vaccinarea se poate face fie cu înfiinţarea de cabinete proprii de vaccinare în cabinetele medicale ale unităţilor şcolare, fie cu echipe mobile, fie prin arondarea şcolilor la centrele de vaccinare din apropiere care folosesc vaccinurile Pfizer sau Moderna, care se pot administra de la 12 ani.
Pentru învăţământul universitar, se vor organiza centre de vaccinare în cabinetele medicale din campusuri sau în alte spaţii corespunzătoare.
„Ne dorim ca pentru fiecare unitate de învăţământ să fie stabilită deja modalitatea prin care se va desfăşura activitatea de vaccinare: fie cu echipe mobile, fie cu înfiinţarea unui cabinet de vaccinare propriu, fie prin arondarea unităţii de învăţământ la un centru de vaccinare din proximitate”, a afirmat Gheorghiţă.
Programul va fi stabilit în funcţie de solicitări şi va fi adaptat pentru a asigura accesibilitatea.
Campania va dura două luni
Perioada de desfășurare a activității pentru învăţământul preuniversitar începe pe 13 septembrie şi va dura până pe 15 noiembrie, iar pentru cel universitar se va desfăşura între 1 octombrie şi 1 decembrie, cu posibilitatea de a se organiza chiar mai devreme.
Copiii minori vor fi însoţiţi de părinţi
„Noi am catagrafiat, cu ajutorul Ministerului Sănătăţii, o situaţie a cabinetelor medicale şcolare care îndeplinesc în momentul de faţă condiţiile de a înfiinţa un cabinet de vaccinare. Din centralizarea datelor, a rezultat un număr de aproximativ 476 de cabinete care au dotare completă: frigider, calculator, imprimantă, sursă acces la internet. De asemenea, aceste cabinete au inclusiv medic, personal medico-sanitar care poate să deruleze activităţile de vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.