Valoarea Bitcoin s-a dublat în 2020! Criptomoneda tocmai a depășit un prag psihologic

Când băncile centrale anunţă planuri de amploare pentru a pompa bani în economiile lor, mulţi investitori din comunitatea criptomonedelor interpretează acest lucru ca un semnat major pentru cumpărare de bitcoin.

Criptomoneda bitcoin a urcat joi la peste 15.000 de dolari, atingând cel mai ridicat nivel consemnat după 1 ianuarie 2018, pe fondul incertitudinilor provocate de alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Cea mai cunoscută criptomonedă din lume a fost tranzacţionată joi la un preţ de 15.233 de dolari pe unitate potrivit datelor oferite de site-ul CoinDesk.

Măsuri de stimulare fără precedent

Valoarea bitcoin s-a dublat în acest an, în contextul măsurilor de stimulare fără precedent adoptate de guverne şi de băncile centrale în timpul pandemiei de coronavirus, care, potrivit unor membri ai industriei, au făcut moneda virtuală mai atractivă decât monedele oficiale, precum dolarul.

”Bitcoin a fost creată în parte din cauza temerilor că măsurile de stimulare devalorizează monedele la nivel global.

Drept rezultat, atunci când băncile centrale anunţă planuri de amploare pentru a pompa bani în economiile lor, mulţi investitori din comunitatea criptomonedelor interpretează acest lucru ca un semnat major pentru cumpărare de bitcoin”, a explicat Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor la platforma de investiţii eToro, conform news.ro, care preia presa americană.

Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009 de Satoshi Nakamoto.

Protecția investițiilor și finanțarea liberă

Bitcoin (BTC) a fost creat pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri și reglementări.

Numele Bitcoin se referă și la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează.

Spre deosebire de majoritatea monedelor, Bitcoin nu se bazează pe încrederea într-un emitent central. Bitcoin folosește o bază de date distribuită peste noduri ale unei rețele de la egal la egal (peer-to-peer) pentru a inventaria tranzacțiile și se folosește de criptografie pentru a furniza funcții de bază pentru securitate cum ar fi asigurarea că bitcoinii nu pot fi cheltuiți decât de cel care îi deține și doar o singură dată.

Construcția monedei Bitcoin permite deținerea și transferul anonim de valoare. Bitcoinii pot fi salvați pe un computer personal sub forma unui fișier portofel sau pot fi stocați cu un serviciu de portofel al unei terțe părți, iar în ambele cazuri bitcoinii pot fi trimiși prin intermediul internetului oricărei persoane cu o adresă Bitcoin.