Venitul operaţional net în primele nouă luni din 2013 este de 21,2 milioane euro, adică cu 8% mai mult faţă de primele 9 luni ale anului trecut. AFI Palace Cotroceni a înregistrat o creştere de 7,7% (în euro) a cifrei de afaceri (vânzărilor) a chiriaşilor în trimestrul trei, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, şi o creştere de 5,3%, totalizând 145 milioane euro în primele nouă luni ale anului.

Numărul de vizitatori ai AFI Palace Cotroceni a rămas constant la o medie de 52.000 de vizitatori pe zi, totalizând 14 milioane persoane în primele nouă luni din 2013.

Al doilea activ important al AFI Europe România, centrul comercial AFI Palace Ploieşti, inaugurat în 3 octombrie, a fost evaluat la 58 mil. euro. În ceea ce priveşte dezvoltarea de birouri derulată de companie în proximitatea mallului din Cotroceni, AFI a anunţat că prima etapă a proiectului avea un grad de ocupare de 98% în 30 septembrie. AFI Europe a semnat anul acesta cel mai mare şi important contract de închiriere de pe piaţa de birouri, întreaga clădire AFI Park 2 fiind închiriată către Electronic Arts. AFI Park 2 va fi finalizată în luna aprilie 2014. Prima clădire de birouri din AFI Park, totalizând o suprafaţă închiriabilă de 12.150 metri pătraţi, a fost livrată în luna septembrie 2012, iar spaţiile sale de birouri sunt 100% închiriate.

Compania a început lucrările la AFI Park 3, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 12.150 metri pătraţi şi care va fi finalizată în decembrie 2014. AFI Europe se concentrează acum pe dezvoltarea unor proiecte comerciale suplimentare – mall-ul AFI Palace B.Noi şi AFI Palace Arad.

Afaceri globale

AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a înregistrat profituri record, de 22 milioane euro în trimestrul al treilea. AFI Properties a anunţat, de asemenea, o creştere de 95% a profitului său operaţional, la 79 milioane euro, şi o creştere de 10% a venitului operaţional net, care a ajuns la 53,6 milioane euro în primele nouă luni din 2013, comparativ cu perioada similară din 2012.

România este cea mai importantă piaţă în care AFI Properties, prin subsidiara sa AFI Europe pe care o deţine integral, îşi concentrează în prezent activitatea de dezvoltare. Pe lângă România, AFI Europe operează în 7 ţări în Europa Centrală şi de Est (ECE), inclusiv în Republica Cehă, Serbia, Germania şi Polonia.

Suprafaţa totală închiriabilă a activelor calculată proporţional cu deţinerile AFI Properties a crescut la 528.000 metri pătraţi. Capitalul companiei a totalizat  556 milioane euro la 30 septembrie 2013.