Piaţa de recuperare creanţe a înregistrat creşteri semnificative în 2016, comparativ cu 2015, iar valoarea totală a portofoliilor administrate de Top Factoring în 2016 a fost de aproximativ 368 milioane euro.
'Creşterea valorii medii a creanţelor neîncasate în 2016 a avut ca efect şi o creştere a valorii medii a restanţelor plătite. În 2016, un client debitor a plătit 260 lei în medie, faţă 245 de lei în 2015', a declarat Cătălin Neagu, director general al Top Factoring.
În topul clienţilor cu cel mai mare aport din valoarea totală a cifrei de afaceri a companiei Top Factoring, pe primul loc se află portofoliile din domeniul bancar, urmate de cele din telecomunicaţii şi asigurări, utilităţi şi alte servicii. Cea mai importantă achiziţie din 2016 pentru care Top Factoring este asset manager a fost un portofoliu din banking de 9,6 milioane euro.
În 2017, Top Factoring urmăreşte extinderea portofoliului de clienţi, unde vizează o creştere de 20% a veniturilor generate de clienţii B2B.
'O alta direcţie importantă pentru noi şi pentru care ne pregătim este aceea de a încheia parteneriate cu fonduri de investiţii specializate în cumpărarea de portofolii cu care să colaborăm în calitate de asset manager', a declarat Cătălin Neagu.
Potrivit companiei, din punct de vedere legislativ principalele provocări ale acestui an vor fi pregătirea personalului şi adaptarea strategiilor de colectare faţă de posibila intrare în vigoare, în luna august 2017, a Legii cu privire la falimentul persoanelor fizice. De asemenea, se mai are în vedere pregătirea cadrului organizatoric pentru implementarea Regulamentului (UE) 2016/679, începând cu mai 2018, privind protecţia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, atât la nivel individual, cât şi în cooperare cu membrii Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale /AMCC/, la nivelul industriei.
Top Factoring este o companie de recuperare şi management de creanţe neîncasate fondată la începutul anului 2006. Principalul acţionar este Reconstruction Capital II Limited (RC2), fond de investiţii listat la Bursa din Londra şi administrat de New Europe Capital, care a preluat pachetul de acţiuni în 2007. Managementul local este acţionar minoritar. AGERPRES