Vânzările auto din Marea Britanie au avansat cu 6% în luna august, faţă de aceeaşi lună din 2008, la 67.006 unităţi, reprezentând a doua lună consecutivă de creştere, ca urmare a introducerii în luna mai a primei de casare de 2.000 de lire sterline, transmite Mediafax.

Numărul de autovehicule înregistrate în Marea Britanie în primele opt luni ale anului este, însă, cu 21,5% mai mic decât în perioada similară a anului precedent, a anunţat Organizaţia Producătorilor şi Dealerilor Auto.

Prima de casare a majorat cererea, mai ales în cazul autovehiculelor de dimensiuni mici.

„Acordarea primei de casare are un impact pozitiv, dar, având în vedere că încrederea consumatorilor şi a mediului de afaceri este încă scăzută, există în continuare un risc semnificativ. Este esenţial ca aceste prime semne de recuperare să se menţină şi în 2010”, a declarat preşedintele organizaţiei, Paul Everitt.

Vânzările auto din Marea Britanie au crescut în iulie, cu 2,4%, pentru prima dată începând cu aprilie 2008.

Reprezentanţii industriei auto britanice consideră că odată cu terminarea fondurilor de 300 de milioane de lire sterline, puse la dispoziţie de guvern pentru programul de casare, vânzările ar putea să revină pe scădere.

Mai multe ţări cu economii dezvoltate au iniţiat programe de casare pentru a susţine industria auto, printre ele figurând SUA, Germania şi Franţa.

SURSA: Mediafax