Baxi Romania, unul dintre liderii industriei termotehnice autohtone, estimeaza ca atat piata, cat si segmentul centralelor termice compacte vor cunoaste in acest an cresteri individuale de 10-15%. In acest context, spun ei, vanzarile de centrale compacte ar putea depasi 30 milioane euro.

Pentru 2006, reprezentantii companiei prognozeaza ca vanzarile de centrale termice cu dimensiuni reduse vor atinge o pondere de cel putin 45% din volumul total al pietei.

“Apreciem ca, pe langa tentindele in amenajari si design, la cresterea acestui segment contribuie atat dinamica constructiei de apartamente, cat si majorarea costului pentru incalzire si apa calda, datorat modificarii tarifelor la gaze si a eliminarii totale a subventiilor pentru gigacalorie, de la 1 ianuarie 2007”, a declarat Sever Scarlat, director general Baxi Romania.

Obiectivele pentru acest an ale companiei prevad cresterea volumului de vanzari al centralelor termice compacte la 17.500 unitati, in valoare totala de 7,3 milioane euro si, astfel, sa isi majoreze cota de piata pe acest segment cu aproximativ 12%.

Pentru atingerea acestui obiectiv Baxi Romania mizeaza pe noua centrala Eco3 Compact si spera ca vanzarile produsului vor contribui la obtinerea unei cote de piata proprii de 24% pe segmentul centralelor compacte.

Anul trecut, aproximativ 35% din centralele vandute in Romania au fost din segmentul compact, inregistrand valori de peste 20 milioane euro. In 2005, piata termotehnica a atins un volum total de aproximativ 150.000 unitati.

Baxi Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 7,8 milioane euro, mai mult cu 34% decat in 2004, prin cresterea volumului de vanzari de la 13.500 de unitati la 15.700 unitati.

Sursa: Baxi Romania, 24 mai 2006