În schimb, livrările din februarie au scăzut cu 9%, la 63.350 unităţi. 

Cel mai bine vândut model a fost Ford Escort, cu 13.173 vehicule livrate în februarie, în creştere cu 15% faţă de perioada similară din 2015. 

În China, Ford produce vehicule împreună cu Chongqing Changan Automobile Co Ltd şi Jiangling Motors Corp Ltd. 

Vânzările Ford în China au urcat cu 3% anul trecut, la nivelul record de 1,115 milioane de vehicule, producătorul auto american depăşindu-şi obiectivul de a livra până la sfârşitul anului un milion de unităţi. 

Până acum, Ford are 10 fabrici în China, de când a intrat pe această piaţă, în 1995, peste 20.000 de angajaţi şi a lansat 15 modele destinate pieţei auto chineze. 

Recent, Ford Motor a anunţat că va investi în China 11,4 miliarde de yuani (1,8 miliarde de dolari) în următorii cinci ani, sperând că noua generaţie de maşini smart va sprijini vânzările companiei pe cea mai mare piaţă auto din lume. Echipa Ford din China vrea să extindă conectivitatea telefoanelor mobile inteligente, conducerea autonomă şi alte dispozitive la maşinile produse în China. Datorită acestor investiţii, următoarea generaţie a vehiculelor Ford va fi proiectată exclusiv pentru a îndeplini nevoile clienţilor de pe această piaţă, a afirmat directorul general al Ford, Mark Fields. 

În ultimii cinci ani, Ford şi-a dublat cota de piaţă în China, până la 5%, conform datelor autorităţilor de la Beijing. 

Pe piaţa din China, Ford se află pe locul cinci în topul principalilor producători auto străini după vânzări, în urma Volkswagen, General Motors, Nissan Motor şi Hyundai. Obiectivul Ford este de a ajunge pe locul trei în topul principalilor producători auto străini din China până în 2020 şi de a-şi majora vânzările pe plan global cu 52%, de la 6,2 milioane, în 2013, la 9,4 milioane de vehicule pe an, până în 2020. 

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România. AGERPRES