Vânzările General Motors, cel mai mare producător auto din SUA, au crescut cu 2% luna trecută, compania a vândut aproape 187.000 de maşini şi camioane. Dar vânzările de SUV-uri au înregistrat un declin de 1% în octombrie, scrie Agerpres.

Vânzările Chrysler, al treilea mare producător auto din SUA, au crescut cu 27% luna trecută, compania a vândut aproape 114.000 de maşini şi camioane, faţă de 90.000 în perioada similară din 2010. Sunt cele mai bune vânzări din luna octombrie ale Chrysler din 2007.

Analiştii din industria auto susţin că avansul vânzărilor arată o stabilitate încurajatoare a cererii pentru bunurile de folosinţă îndelungată, în condiţiile incertitudinilor economice.

Directorul general de la Fiat, Sergio Marchionne, a declarat vineri că grupul auto italian şi partenerul său american Chrysler Group LLC trebuie să fuzioneze pe termen scurt.

"Cele două grupuri au suficient timp pentru a determina care este soluţia optimă pentru a combina cele două entităţi însă la un anumit moment până în 2014 va trebui să găsim o convergenţă a realităţilor operaţionale şi a sistemelor de guvernanţă", a declarat Sergio Marchionne.

Fuziunea între Fiat şi Chrysler este un subiect sensibil în Italia pe fondul îngrijorărilor că Fiat îşi va muta sediul central de la Torino la Detroit. De asemenea, există îngrijorări că Fiat ar putea să-şi reducă investiţiile şi activităţile de producţie în Italia.

Fiat a preluat controlul operaţional la Chrysler în luna iunie 2009 iar între timp şi-a majorat participaţia până la 53,5%. Împreună cele două grupuri intenţionează să devină unul din actorii importanţi în industria auto, producând 6 milioane de autovehicule pe an în 2014 faţă de 4 milioane în prezent.