Vânzările globale de semiconductori au crescut cu 4,5 procente în luna mai, comparativ cu aprilie, stimulate de creşterea vânzărilor de computere personale şi telefoane mobile, a anunţat, marţi, Asociaţia Industriei de Semiconductori (SIA).

Vânzările totale de chipuri s-au cifrat la 24,7 miliarde de dolari în luna mai, în creştere faţă de 23,6 miliarde de dolari în luna aprilie, a anunţat SIA. În ritm anual, vânzările de cipuri au înregistrat o creştere de 47,6 procente în luna mai 2010, uşor mai puţin faţă de ritmul anual de creştere înregistrat în luna aprilie.

După o perioadă de criză, vânzările de semiconductori au început să crească din a doua jumătate a lui 2009, ceea ce înseamnă că ritmurile anuale de creştere a vânzărilor de chipuri ar urma să se diminueze în al doilea semestru al acestui an, a apreciat SIA.

‘Vânzările globale de semiconductori în luna mai au atins un nou vârf şi au rămas în grafic pentru a atinge prognozele SIA pentru acest an. Recentele vânzări de chipuri au arătat o cerere robustă, însă ritmurile anuale de creştere scot în evidenţă şi condiţiile dificile de pe piaţă înregistrate în prima jumătate a anului trecut’, a anunţat preşedintele SIA, George Scalise, într-un comunicat.

SIA se aşteaptă că vânzările de computere personale să crească cu 20 de procente în acest an, iar vânzările de telefoane mobile să înregistreze o creştere cuprinsă între 10 şi 12 procente în acest an.

Pe lista marilor producători de chipuri se numără Intel Corp, Texas Instruments Inc, Advanced Micro Devices Inc, STMicroelectronics, Nvidia Corp şi Hynix Semiconductor

SURSA: Agerpres