Grupul Lafarge a inregistrat anul trecut o majorare a vanzarilor cu 11% pana la aproape 16 miliarde euro, potrivit unui comunicat al grupului. Venitul operational a fost in 2005 de 2,3 miliarde euro, cu 7,1% mai mult decat anul precedent.

“Rezultatele noastre pe 2005 sunt solide. Totusi, acestea nu reflecta pe deplin potentialul Lafarge. Putem privi in viitor cu incredere. Ne vom eficientiza organizatia pentru a imbunatati eficienta si pentru a reduce costurile in vederea cresterii marjelor de exploatare cu 1% pana in 2008. Planul nostru strategic ar trebuie sa se traduca printr-o crestere medie anuala durabila de 8% a profiturilor pe actiune”, a declarat Bruno Lafont, CEO al Lafarge.

Cea mai mare pondere in cadrul profitului a avut-o divizia de ciment, care a inregistrat un beneficiu de 1,7 miliarde de euro, cu 11% peste nivelul din 2004, fiind urmata de divizia de agregate si betoane cu un profit de 398 milioane euro si de cea de gips cu 151 milioane euro.

Grupul francez Lafarge este principalul producator de ciment la nivel mondial si unul dintre cele trei grupuri care controleaza piata romaneasca, alaturi de Holcim si HeidelbergCement.

Operatiunile grupului sunt reprezentate in Romania de Lafarge Romcim, Lafarge Agregate si Betoane, Lafarge Arcom Gips si partenerii din domeniul materialelor pentru acoperisuri Bramac Sisteme de Invelitori si Schiedel Sisteme de Cosuri.

Sursa: Capital, 23 februarie 2006