Producătorii de semiconductori din întreaga lume vor înregistra în acest an o creştere de 28,4 procente a vânzărilor până la 290,5 miliarde de dolari, a prognozat, joi, Asociaţia Industriei de Semiconductori (SIA).

Pentru următori doi ani, SIA se aşteaptă la o creştere a vânzărilor mondiale de chipuri de 6,3 procente până la 308,7 miliarde de dolari în 2011, urmată de o nouă creştere de 2,9 procente până la 317,8 miliarde de dolari în 2012.

„Pieţele emergente, în special China şi India, generază cerere pentru produse de tehnologia informaţiei, care la rândul său generează cerere pentru semiconductori”, a declarat preşedintele SIA, George Scalise. Acesta a adăugat că prognozele SIA pentru acest an se bazează pe o creştere a economiei mondiale de 4,6 procente şi una de 4,4 procente pentru 2011.

În primele patru luni ale acestui an SIA a raportat o creştere de 58 de procente a vânzărilor de chipuri comparativ cu perioada similară a anului trecut. Relansarea înregistrată în ultimele luni vine după o scădere de nouă procente a vânzărilor de semiconductori, până la 226,3 miliarde de dolari, înregistrată în 2009.

Pe lista marilor producători de chipuri se numără Intel Corp, Texas Instruments Inc, Advanced Micro Devices Inc, STMicroelectronics, Nvidia Corp şi Hynix Semiconductor.

SURSA: Agerpres