Vanzarile de telefoane mobile in cel de-al doilea trimestru al anului la nivel mondial au crescut cu 5,6%, pana la 306 milioane de unitati, fata de 289,7 milioane de unitati vandute in primul trimestru al anului, conform unui studiu realizat de compania de cerectare International Data Corporation. Fata de perioada similara a anului 2007 livrarile au crescut cu 15,3%. Rezultatele inregistrat in cel de-al doilea trimestru au fost in linie cu asteptarile analistilor IDC.

“Vanzarile de smartphone-uri isi mentin cresterea puternica si in acest an, de aproximativ 40%, pe cand livrarile pentru restul terminalelor mobile se majoreaza cu 10%” a declarat Ryan Reith, analist al IDC.

In topul companiilor care au vandut cel mai bine in acest trimestru, Nokia se afla pe primul loc, cu o crestere de 21% fata de perioada similara a anului trecut si o cota de piata de 39,9%. Vanzarile Nokia au fost sustiunte de modelel low-cost 1200 si 1208, cele mai profitabile fiind insa seriile N si E.

Samsung s-a plasat pe locul al doilea, cu o crestere de 22% si o cota de piata de 14,9%. Motorola s-a mentinut cu greutate pe locul al treilea, detinand 9,2% din piata.

Sursa: IDC