Vânzările Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, au crescut cu 16% în primul semestru al acestui an comparativ cu perioada corespunzătoare din 2009, datorită cererii puternice din China.

Grupul german a vândut 3,58 milioane de maşini în primele şase luni ale anului, dintre care un sfert au mers către China, cea mai mare piaţă auto din lume.

„Suntem de asemenea optimişti în privinţa întregului an şi ne aşteptăm să avem performanţe mai bune decât piaţa”, a declarat directorul de vânzări al Volkswagen, Christian Klingler, într-un comunicat transmis vineri.

Creşterea vânzărilor de autoturisme din China a scăzut în luna iunie sub 20% pentru prima dată în 14 luni, odată ce impactul măsurilor guvernamentale de susţinere a pieţei auto a dispărut, iar protestele de muncă de la mai multe fabrici chineze au afectat producţia.

Pe piaţa germană, vânzările Volkswagen au scăzut cu 16% în primul semestru, din cauza încheierii programului de tip „rabla” derulat anul trecut de autorităţi.

Până în 2008, Germania era de departe cea mai importantă piaţă de desfacere a Volkswagen, însă volumul vânzărilor din China ale grupului este acum apropiat de cel din plan autohton.

SURSA: Mediafax