În iulie, apartamentele vechi din Capitală s-au scumpit cu 0,6%. Valoarea indicelui pentru această categorie de apartamente a ajuns la 1.106/euro mp de suprafaţă utilă. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele vechi sunt mai ieftine cu 6,2%. Nicio categorie de apartamente vechi din Capitală nu a înregistrat o oscilaţie de preţ mai mare de 1% în ultimele 30 de zile. Apartamentele cu trei camere şi garsonierele s-au scumpit cu 1%, respectiv 0,9%. Pe de altă parte, preţul partamentelor cu două şi patru camere s-au ieftinit cu 0,2%, respectiv 0,7%.

Scăderi de 0,3% în Braşov
În iulie, în Braşov, apartamentele vechi s-au ieftinit cu 0,3%, preţul acestora coborând de la 861 euro/mp util până la o valoare medie de 858 euro/mp util. În mod paradoxal, preţul apartamentelor mari, cu patru camere, a continuat să crească : +1,5%. Preţul cerut pentru apartamentele cu trei camere a scăzut în iunie cu 0,6%. Apartamentele cu două camere au înregistrat o creştere de preţ de 0,3%, iar garsonierele s-au ieftinit cu 2,1% în intervalul analizat. În comparaţie cu iulie 2010, preţurile apartamentelor vechi din Braşov sunt în prezent cu până la 9% mai ieftine, cea mai mare diferenţă de preţ fiind întâlnită în cazul garsonierelor.


Preţ scăzut la 974 euro/mp în Cluj
Preţul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vânzare în Cluj-Napoca a înregistrat o scădere de 1,3% în iulie, coborând de la 987 euro/mp la 974 euro/mp. Cea mai mare variaţie de preţ este întâlnită în cazul garsonierelor, unde a fost constatată o scădere de 5,7%. Apartamentele cu două camere s-au scumpit cu 0,5% în ultimele treizeci de zile, iar apartamentele cu trei camere au înregistrat o scădere de preţ de 0,7%. Preţurile solicitate în prezent pentru apartamentele vechi sunt cu până la 8,3% mai mici în comparaţie cu luna iulie 2010, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în cazul unităţilor cu o cameră.

Scumpiri la Constanţa
Preţul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanţa a înregistrat o creştere de 0,5% în luna iulie, atingând valoarea de 953 euro/mp util. Apartamentele cu trei camere sunt cele care au dat tonul, preţul acestora crescând cu 2%. Pe de altă parte, garsonierele şi apartamentele cu două camere s-au ieftinit cu 0,3%, respectiv 0,8%. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare diferenţă de preţ se înregistrează în cazul apartamentelor cu două camere, 6,9%, iar cea mai mică, de 3,1%, în cazul unităţilor cu trei camere.

Cele mai ieftine apartamente, în Timişoara
În iulie, preţul cerut de proprietari şi intermediari pentru un metru pătrat de suprafaţă utilă în cazul apartamentelor vechi din Timişoara a fost de 798 euro, cu 1,1% mai mult decât în iunie. Situaţia se prezintă însă diferit pe categorii de apartamente. Apartamentele vechi cu patru camere au înregistrat o creştere de preţ de 2%. Apartamentele cu două camere s-au scumpit cu 1,8%. Preţurile garsonierelor au înregistrat o creştere de 0,5%, în timp ce preţul apartamentelor cu trei camere a scăzut cu 0,4%. În comparaţie cu luna iulie 2010, apartamentele vechi sunt mai ieftine cu un procent cuprins între 2% în cazul garsonierelor şi 8,1% în cazul apartamentelor cu patru camere.

Variaţii uşore la Iaşi
Indicele pentru Iaşi a înregistrat în iulie, o valoare medie de 855 euro/mp util, în creştere cu 0,8%, faţă de luna iunie. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţurile solicitate în prezent pentru apartamentele scoase la vânzare în capitala Moldovei sunt cu 4,9% mai mici. Tendinţa de scumpire a fost dată de evoluţia preţului apartamentelor noi, care a crescut cu 2,9% în ultimele treizeci de zile. Preţul apartamentelor vechi a cunoscut o scădere de 0,6% în acelaşi interval.

Scăderi de 3,6% în Ploieşti
Indicele imobiliare.ro pentru Ploieşti înregistrează, în luna iulie, o valoare medie de 865 euro/mp util pentru apartamentele noi şi vechi scoase la vânzare în acest oraş. Apartamentele s-au ieftinit, astfel, cu 3,6% în ultimele treizeci de zile. În comparaţie cu luna iulie 2010, preţurile solicitate în prezent sunt cu aproape 10% mai mici.