În ultima săptămână, noile cazuri de infectări cu varianta Delta au crescut cu peste 9% în SUA. Situație pusă pe seama ezitării în fața vaccinului și a nepurtării măștii.
SUA nu a reușit să atingă obiectivul de a vaccina 70% dintre adulții eligibili în acest weekend de sărbători, procentul atins fiind de aproximativ 67%.
Probleme mari din cauza variantei Delta
Un nou sondaj ABC News / Washington Post arată de altfel că 74% dintre americanii nevaccinați spun că probabil sau în mod sigur nu se vor vaccina. „Varianta Delta este super infecțioasă și aceasta este problema”, explică dr. Sarah Pitt, virolog la Universitatea din Brighton.
Mass-media israeliană raportează, de asemenea, o scădere a eficacității vaccinului Pfizer-BioNTech utilizat pe scară largă. Deși s-a spus că este peste 90% eficient în prevenirea spitalizărilor, tot mai multe persoane vaccinate se infectează, cel mai probabil din cauza variantei indiene.
Mai mult de jumătate din noile cazuri din Israel s-au înregistrat la persoane complet vaccinate. „Vaccinul nu poate funcționa mai mult decât o face deja, ceea ce înseamnă că va trebui să-l ajutăm de-a lungul timpului și să fim mai atenți și mai precauți,” a spus Pitt.
Probleme şi în Israel
Israelul nu este singurul care se confruntă cu o explozie a cazurilor. Decesele au crescut și în Rusia pentru a cincea zi consecutiv.
Rusia și Israel reprezintă acum motive de îngrijorare, în special în statele în care ratele de vaccinare sunt mai mici.
„Vom dubla eforturile de a vaccina mai mulți americani în lunile iulie și august”, a declarat Jeff Zients, coordonatorul pentru vaccinare de la Casa Albă COVID-19.
Pe măsură ce COVID-19 suferă mutații, simptomele se schimbă și ele, și cu unele semne acum mai răspândite decât altele.
Observațiile pacienților cu tulpina virusului Delta din Marea Britanie au indicat că tusea nu mai poate fi printre semnele clare ale COVID-19.
Se pare că persoanele cu tulpina Delta au mai multe șanse de a suferi dureri de cap, curgerea nasului și dureri în gât.