Nou semnal de alarmă privind varianta Delta de SARS-CoV-2, de această dată tras de medicii din capitala Rusiei.

Varianta Delta e în spatele exploziei de infectări din Moscova din ultimele zile

Majoritatea noilor infectări din Moscova sunt provocate de această nouă variantă din India, iar medicii din spitalele COVID spun că varianta Delta este foarte contagioasă, dar şi rezistentă la medicamentele folosite până în prezent pentru a trata bolnavii de coronavirus.

Capitala Rusiei a înregistrat 9.120 de noi infecții în ultimele 24 de ore, potrivit bilanţului de sâmbătă, 19 iunie, un nivel record pentru a doua zi la rând. Varianta Delta se află în spatele creşterii explozive a spitalizărilor din capitala Rusiei, relatează The Moscow Times, lucru confirmat şi de primarul Moscovei, Serghei Sobyanin. Acesta spune că 90% dintre noile cazuri sunt provocate de varianta Delta.

O primă măsură luată în Moscova este vaccinarea obligatorie pentru întreg personalul medical, lucru fără precedent.

“Schema pe care am folosit-o, pur și simplu nu mai funcționează”

Medicii atrag însă atenţia că varianta Delta poate face adevărate ravagii, pentru că medicamentele folosite până acum pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 nu mai sunt la fel de eficiente şi faţă de varianta indiană.

“Medicamentele pe care le-am folosit până acum nu mai sunt eficiente. Suntem forțați să să folosim doze foarte mari ca să obținem un rezultat”, spune dr. Anton, unul dintre medicii de la Spitalul Clinic nr. 52. Noua legislaţie din Rusia interzice medicilor să mai vorbească cu presa, astfel că acesta a refuzat să-şi dea şi numele de familie.

“Ceea ce am făcut până acum, schema pe care am folosit-o, pur și simplu nu mai funcționează”, afirmă şi Yekaterina, medic la Spitalul Clinic nr. 50 din Moscova.

Acelaşi lucru era susţinut şi în urmă cu două săptămâni de către medicul șef al principalului spital COVID din Moscova, Denis Protsenko. Acesta declara pentru postul de radio Echo Moskvy că pacienții nu răspund la tratamente care până acum erau eficiente.

Studiile efectuate până în acest moment în India arată faptul că medicamentele și vaccinurile împotriva noului coronavirus sunt mai puțin eficiente împotriva variantei Delta. Şi oamenii de ştiinţă din Statele Unite au indicat că această variantă are o rezistenţă mai mare la vaccinurile dezvoltate până acum.

Sursa foto: Dreamstime