Colapsul în care a intrat piaţa de tâmplărie termoizolantă a mai răpus unul dintre puţinii jucători cu renume rămaşi în viaţă. Grupul Suki speră ca de mâine să intre sub protecţia insolvenţei, dată la care se va pronunţa hotărârea magistraţilor bucureşteni cu privire la propria cerere de intrare în insolvenţă depusă ieri la tribunal.
Compania, administrată de Gelmar Săvulescu, avea în 2009 datorii totale de 4,4 mil. euro şi o pierdere netă de circa 400.000 de euro. Suki Group activează pe piaţa locală de tâmplărie din 1996 şi are o unitate de producţie în localitatea Moara Vlăsiei, lângă Bucureşti.
Contactat telefonic, Gelmar Săvulescu a spus că nu comentează situaţia companiei decât după pronunţarea sentinţei.
Grupul este membru al Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă din România, unde Gelmar Săvulescu deţine funcţia de vicepreşedinte.
În trei ani de criză, piaţa de tâmplărie termoizolantă a scăzut cu paşi repezi până la nivelul de 300 mil. euro, nivel înregistrat în urmă cu şapte ani.. Peste 10.000 de muncitori au rămas şomeri, dintr-un total de 40.000 de angajaţi în 2008. Reprezentanţii patronatului acestei industrii spun că în aceşti ani au falimentat doar 1.000-1.500 de producători, însă jucătorii din piaţă vorbesc despre dispariţia a 80% din cele 6.800 de firme active în perioada de glorie. Jucătorii din piaţă nu văd o ieşire din criza în care s-a cufundat acest sector nici în acest an.
Principalii jucători care au mai rămas în viaţă pe această piaţă sunt Teraplast, Gealan, Casa Noastră, Veka, Aplast, Amvic şi Lipoplast.