‘Nu pot salva Oltchim singur. Trebuie să am un acord de voinţă politică din partea partidelor care alcătuiesc actuala guvernare şi de susţinerea sindicatelor’, a spus Vosganian, citat de Agerpres.

El a menţionat că nu intenţionează să transforme discuţiile referitoare la Oltchim în show-ul mediatic din toamna anului 2012. ‘Nu vreau să transform Oltchim într-un show mediatic, ca în toamna anului trecut. Dacă vom continua în fiecare săptămână să avem un eveniment aici şi să discutăm acelaşi lucru, va trebui să dăm o dimensiune anecdotică, iar eu cred că Oltchim merită ceva mai bun decât să facă rating în mass media. Cred că în jurul Olthchim trebuie să existe o atmosferă sobra şi de responsabilitate a tuturor celor care trebuie să sprijine Oltchim’, a adăugat Vosganian.

Ministrul a precizat că ameninţările angajaţilor cu greva foamei şi cu sinuciderea, în ziua în care şi-au primi o parte din salariu, depărtează potenţialii investitorii.
‘Eu cred ca o formulă în care în ziua în care se dau salariile se angajează greva foamei, iar unii sindicalişti umblă cu sticle de benzină gata să şi le toarne în cap nu este o formulă care să ne ajute să salvăm combinatul. Trebuie să găsim o formulă responsabilă şi care să ne ajute să salvăm combinatul. Niciun investitor, pentru producţie sau acţionariat nu ar veni la un combinat în care, în ziua în care îşi primesc salariile, angajaţii recurg la greva foamei şi ameninţă cu sinuciderea’, a menţionat ministrul Economiei.

Vosganian  a precizat că a propus sindicatelor să se întâlnească odată la două săptămâni, în condiţiile în care până în prezent au discutat zilnic.