Vasile Dîncu, anunțul nopții pentru români! Ce se va întâmpla cu România dacă ne atacă Rusia

Sursă: Dreamstime

Ministrul Apărării a vorbit recent despre situația în care se află România, în contextul tensiunilor militare provocate de Rusia în Ucraina. Astfel, Vasile Dîncu a reamintit de faptul că peste 3.900 de soldați ai NATO se află în acest moment pe teritoriul țării noastre.

Vasile Dîncu, anunțul momentului pentru români! Cât de vulnerabili suntem de fapt în fața unui atac rusesc?

Așadar, ministrul Apărării a vorbit la Antena 3 despre protecția oferită de scutul de la Deveselu și capacitatea acestuia de a ne apăra în fața unui posibil atac rusesc.

„În momentul de față, pe teritoriul țării noastre sunt peste 3.900 de soldați ai trupelor aliate, ne apropiem de 4.000. Avem în dotarea Armatei Române rachete Patriot și avem un program de înzestrare continuă. Avem baterii Patriot ale noastre. Avem și rachete Himars, din aceeași familie, care pot intercepta un atac cu rachete balistice. În acest moment în Marea Mediterană sunt trei portavioane, unul francez, unul italian și unul american, Harry Truman”, a declarat Vasile Dîncu la Antena 3.

„România i-a invitat pe ruși să vină să îl viziteze”

De asemenea, acesta a subliniat că Rusia utilizează foarte mult „diplomația și comunicarea de o manieră ofensivă”.

„Scutul de la Deveselu nu este foarte important în această perspectivă. El este defensiv, dar nu apără neapărat dinspre zona Flancului Estic. Are o altă orientare. (…) România i-a invitat pe ruși să vină să îl viziteze. Nu au venit. Rusia folosește foarte mult diplomația și comunicarea de o manieră ofensivă. Nu mai poți crede comunicatele Ministerului de Externe”, a completat ministrul.

Amintim că ministrul Apărării Naționale, a precizat anterior că țara noastră este recunoscută ca un partener serios şi credibil în interiorul comunităţii aliate internaţionale.

„Aderarea, în urmă cu 18 ani, la Alianţa Nord-Atlantică a adus României cea mai solidă garanţie de securitate din istoria ţării. Suntem astăzi membri ai celei mai puternice alianţe politico-militare din lume, fapt deosebit de important având în vedere contextul de securitate actual.

Fiind o comunitate bazată pe valori precum libertate, democraţie şi stat de drept, NATO a generat transformări profunde în societatea românească. Astfel, 2 aprilie 2004 rămâne în istoria ţării drept momentul în care a fost arborat, pentru prima dată, drapelul românesc la sediul NATO, momentul în care românii au înţeles conceptul de apărare colectivă, înscris în tratatul fondator al Alianţei: Toţi pentru unul, unul pentru toţi!

Această expresie este cu atât mai plină de semnificaţii în această perioadă, în care vedem în fiecare zi efectele unui război nemilos care se desfăşoară atât de aproape de graniţele României. Aderarea la NATO a adus cu sine schimbări importante şi la nivelul organismului militar. Avem astăzi o armată profesionistă, experimentată, care şi-a exersat capacităţile în misiuni în teatrele de operaţii. Mai mult decât atât, militarii români operează astăzi pe baza unor proceduri şi concepte moderne de conducere a acţiunilor militare, ce se menţin la un nivel de interoperabilitate optim prin numeroase exerciţii şi aplicaţii organizate în format aliat”, a transmis Vasile Dîncu cu ocazia sărbătoririi Zilei NATO în România.