Moţiunea fostului deputat şi alegerea sa în funcţia de preşedinte au fost votate de 752 din cei 760 de delegaţi prezenţi la lucrările Congresului extraordinar de la Palatul Parlamentului, un vot a fost declarat nul iar şapte voturi împotrivă.

Totodată, delegaţii au votat şi pentru funcţia de vicepreşedinte, aceasta revenindu-i fostului preşedinte al partidului, Aurelian Pavelescu, pentru funcţia de secretar general, obţinută de Vasile Toader şi pentru funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional de Conducere, ocupată de Lucian Orăşel.

Tot în cadrul congresului, delegaţii i-au ales pe cei 27 de vicepreşedinţi şi 15 membri supleanţi.

”Nu vă mulţumesc pentru misiunea pe care mi-aţi dat-o. (…) Avem o misiune grea, nu putem reuşi decât împreună şi dacă m-aţi votat vă cer şi ascultare. Nu ca la mânăstire, nu ca în armată, dar reţineţi că sunt un lup bătrân. (…) Acum trebuie să procedăm cu înţelepciune, răbdare. (…) Dacă ne vom pierde timpul în fleacuri, răfuieli, degeaba ne-am întâlnit. Ne-am întâlnit să slujim ţara. Mergeţi în ţară şi spuneţi că Vasile Lupu e preşedintele PNŢCD. (…) Să le reamintim ţăranilor că am renăscut pentru ei”, le-a spus noul preşedinte al partidului delegaţilor la congres.
SURSA: Agerpres