Indiferent câte firme din România sunt în stadiul de insolvenţă, la ora actuală este important să avem o lege proaspătă, dar după părerea mea, de restructurare au nevoie toate cele 700.000 de companii din ţară, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României /BNR/.
'În ceea ce priveşte insolvenţa, pot să spun că situaţia este ca în cazul numărului românilor din străinătate. Nu ştim câţi sunt, unii spun că sunt 3 milioane, altii că două etc. Indiferent câte firme sunt în situaţia de insolvenţă în România, important este să punem reflectorul asupra unei legi foarte proaspete, cum este Legea 85/2011, care reglementează foarte bine insolvenţa şi ia din toate legile din secolul 19 şi până în prezent, tot ce e mai bun. Importantă este restructurarea. După părerea mea, de restructurare au nevoie toate cele 700.000 de firme din România', a spus Vasilescu.
Pe de altă parte, oficialul BNR a menţionat că, deşi România şi-a rezolvat problemele la nivel macroeconomic, problemele mari rămân în zona micro.
'E vorba de un paradox. Noi am rezolvat problemele la nivel macroeconomic şi România este într-o stare de macro-stabilitate. Din tabloul de bord al Uniunii Europene, România stă bine la 10 puncte din 11. Problemele noastre mari sunt în zona micro şi avem o mare problemă ce nu poate fi rezolvată decât pe termen lung. Este clar că avem de pus un acord între tehnologie şi hărnicie. Tehnologia care determină rezultatele, azi, este marea noastră dificultate. Cel puţin la IMM-uri stăm foarte prost cu tehnologia', a explicat consilierul guvernatorului BNR.
SURSA: Agerpres