Artiştii din România sunt şi ei în izolare, departe de publicul lor, dar asta nu înseamnă că au încetat să creeze. Tudor Chirilă, Smiley, Damian Drăghici, Feli sau Randi nu au stat degeaba în această perioadă şi au lansat noi piese, toate inspirate de noua realitate în care trăim.

Piesa lui Tudor Chirilă, “E şi treaba mea”, a fost regizată şi filmată chiar de el, în balconul apartamentului în cre locuieşte.

“Suntem pe același balcon pe care am filmat videoclipul. De altfel, nici nu aveam unde să fiu în altă parte. A fost destul de simplu pentru că am avut timp. Am poziționat camera. M-am chinuit cu sincronul, am dat drumul la telefon, am alergat la cameră, apoi în spatele camerei. Am speranța că lucrurile vor merge într-o direcție bună și că vom reuși să găsim metode de a ne adapta și de a supraviețui”, a povestit Tudor Chirilă.

“Mult timp va fi nevoie să supravețuim cumva. Trebuie să găsim metode”

Faptul că nu mai pot susţine concerte sau că au pierdut multe contracte i-a lovit puternic pe artiştii români în plan financiar, în special în rândul echipelor care-i ajută. Smiley a vorbit despre impactul financiar din această industrie şi spune că România este de râsul Europei din punct de vedere al banilor încasaţi de artişti din drepturile de autor.

“Pe noi ne afectează foarte tare. Cumva tot showbiz-ul românesc, toată industria se bazează pe concerte. Pentru majoritatea oamenilor care se află în acest business este foarte greu și când spun asta mă refer şi la sunetişti, instrumetisti, toţi cei care sunt în industrie, nu doar la artişti. Tot acest ecosistem este afectat total. Oricum cât se câștigă din drepturi de autor în România este de râsul Europei oricum. Nu era ca și cum ai fi putut să-ți întreții o carieră din drepturi de autor”, a explicat vedeta de la “Vocea României” şi “Românii au talent”, potrivit stirileprotv.ro.

Şi Randi a vorbit despre supravieţuire şi a spus că oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să-i susţină pe artişti în astfel de situaţii: “Nu doar în perioada asta nu vor mai fi concerte, ci mult timp va fi nevoie să supravețuim cumva. Trebuie să găsim metode prin care să-i facem pe oameni să înțeleagă că trebui să-i susțină pe artiști în astfel de situații. Ne gândim să organizăm concerte online, prin live streaming pentru că este singura variantă pentru noi. Cu siguranță piața concertelor nu va mai exista până la anul.”